Tizenötmillió domain ingyen

Tizenötmillió domain ingyen

Az elmúlt hetekben az új regisztrációk több mint 40 százalékos növekedését tapasztalta az ingyenes domaint kínáló Dot TK. Ennek köszönhetően a .tk névtérbe bejegyzett webcímek száma néhány napja átlépte a 15 milliós határt.

Az ingyenes .tk domaint leginkább a hosszú és bonyolult webcímek kiváltására használják. Az így kapott új, rövidebb címet egyszerűbb és gyorsabb használni, pl. a fórumokon, csevegőkben, közösségi oldalakon vagy az olyan korlátozott karakterszámot engedélyező szolgáltatásoknál, mint a twitter.

Váratlan eredmények

„Néhány hete óriási emelkedést tapasztalunk a bejegyzések számában és valószínűleg még tovább is növünk” – mondta Joost Zuurbier, a Dot TK ügyvezetője. „Az elmúlt időszakban fejlesztettük a szolgáltatást megalapozó technikai hátteret, s így készen állunk a növekvő igények kiszolgálására.”

Kell a jó vas

A gondtalan üzemeltetés záloga a LeaseWebbel való együttműködés. A cég ugyanis az egyik legnagyobb IP hálózatot működteti, több mint 500 Gbps sávszélességgel, ami elegendő több millió Dot Tk felhasználó kiszolgálására is.
„Büszkén üdvözöljük a Dot Tk-t a fedélzeten. Ők az első csúcs domain cég, amit az ügyfélkörünkben tudhatunk” – nyilatkozott Ruud Mous a LeaseWeb értékesítési igazgatója. „Számiukra valóban fontos, hogy napi 24 órában, a hét minden napján elérhetőek legyenek. És mi épp ezt biztosítjuk nekik.”

Csak szabályozottan!

Annak érdekében, hogy egyes felhasználók ne jegyezzenek be (pl. spekulációs céllal) több ezer domaint, a Dot Tk feltételül szabta, hogy minden bejegyzett domainnek legalább 25 látogatóval kell rendelkeznie 90 naponként. Természetesen a fizetett domaineknél ez a kikötés nem létezik és a névhez kötődő jogosultságok is bővebbek.

menu
menu