Szingapúr kiárusitja a családi aranyat

Szingapúr kiárusitja a családi aranyat

Szingapúrban licitálást követően lehet hozzájutni a legértékesebb domain nevekhez.

A .sg domaintér nyilvántartói feladatait ellátó szervezet, az SGNIC által kiadott közlemény eddig nem ismert részletekről rántotta le a leplet a prémium .sg domain nevek kiosztásával kapcsolatban.

Az SGNIC pár hónapja döntött arról, hogy a legértékesebb – eddig zárolt – .sg domain neveket licitálás alapján osztja ki az az iránt pénzt áldozni hajlandó érdeklődők számára. A közlemény szerint a domain nevekért versengő pályázók július első és utolsó napja között tehetik meg tétjeiket.

Az árverés során a .sg végződés előtt egy karakterből álló webcímek – legyen az betű vagy szám – esetében a licit 20 000 $-ról indul. Mivel eddig nem lehetett csak számokból álló domain nevet igényelni az ázsiai ország névterében, ezért lehetőség nyílik majd a két, három vagy több számjegyből álló domain nevekre is licitálni. A két számjegyből álló webcímek (pl. 22.sg vagy 54.sg) kikiáltási ára 1000 $ lesz, a 3 és 4 számjegyből álló domain nevekért 600 $ lesz az induló licit. Az 5 karakteresek esetén csak a normál regisztrációs díjról indul az árverés.

A .hu domaintérben az egy karakteres (pl. a.hu vagy 8.hu) domain nevek nem igényelhetőek és a tervek szerint egyelőre nem is fog sor kerülni ezen domain nevek kiosztására a jövőben sem.

menu
menu