Rejtélyes Da Vinci-kódos domain üzlet Magyarországon

Rejtélyes Da Vinci-kódos domain üzlet Magyarországon

A világ érdeklődésének középpontjában álló Da Vinci-kód rejtélyes magyar szálai Budapestre vezetnek.

A Da Vinci-kód című film alapját képező azonos című regényben több tucat alkalommal találkozhat az olvasó és a néző az Opus Dei katolikus közösség nevével. A mű írójának állítása szerint a Opus Dei egy szekta és tagjai gyilkolni is képesek annak érdekében, hogy a film alaptéziseinek valóságtartalmát titokban tartsák. A felvetés szerint Krisztus és Mária Magdolna összeházasodtak és Jézusnak jelenleg is egyenes ági leszármazottai élhetnek.
A mű egyik alapelemét megtestesítő vallási csoport, az Opus Dei a szervezet nevével azonos .hu domain nevet, az opusdei.hu-t alig kettő hónappal ezelőtt vásárolta meg egy magánszemélytől, aki információink szerint a Da Vinci-kódban olvasott felvetések hatására foglalta le a webcímet.
A domain jelenlegi tulajdonosa, az egyházi közösség egyik magyarországi vezetője, Molina Pertschy Esteban. A vezető munkatársunk kérdésére megerősítette, hogy a webcímet valóban megvásárolták, azonban konkrét összeget nem árult el kollégánknak. Munkatársunk – a domain új tulajdonosával történt személyes találkozója alkalmával – információt kapott arról, hogy a webcímet a szervezet azért szerezte meg, mert a közösség honlapjai a világon mindenhol opusdei.országkód (pl. Szlovákiában opusdei.sk, Olaszországban opusdei.it) felépítésű címen érhetőek el és ezen egység megtartására törekedtek Magyarországon is. A domain tulajdonosának elmondása szerint másrészt pontosan a Da Vinci-kód filmváltozatának megjelenésének időpontjára szerették volna már a honlapot elindítani, melyen az alkotásban szereplő állítások cáfolatait nyilvánosságra hozhatták volna. Természetesen a közösség azt is szerette volna elkerülni, hogy a közérdeklődés csúcspontján a domain néven található honlapon általuk nem kontrollált információk jelentek volna meg. Ezen motivációs tényezők befolyásolták a szervezetet, hogy a domain név megvásárlása érdekében anyagi erőforrásokat fordítson. Molina Pertschy Esteban munkatársunk kérdésére elmondta, hogy jelenleg az oldal látogatottságára vonatkozó statisztikai adatokkal nem rendelkeznek, azonban az elmúlt időszakban a közösségük iránti érdeklődés érzékelhetően megnőtt.

menu
menu