Prága ismét nagy dobásra készül

Prága ismét nagy dobásra készül

A cseh főváros mindent bevet annak érdekében, hogy vendégül láthassa a 2009-es ICANN konferenciát.

Az ICANN minden évben három nemzetközi konferenciát tart a világ különböző pontjain. Az összejövetelek célja, hogy az internet világát érintő fontos kérdésekben döntések szülessenek. A domaincsalások elleni védekezési módszerek kidolgozása és új domainvégződések létjogosultságának vizsgáltata ugyancsak visszatérő téma az ilyen konferenciákon.

Az idei év első ICANN konferenciája az indiai Új Delhiben került megrendezésre. A következő, Párizsban megtartott konferenciára június végén kerül majd sor, míg az idei év utolsó összejövetelét Afrikában tartják a rendezők (az eseménynek otthont adó város neve csak a későbbiekben derül ki).

A 2009-es évben Európa ismét lehetőséget kap, hogy valamelyik városa helyet adjon a rendezvénynek. Az ICANN már most elkezdte vizsgálni a szóba jöhető városokat és a Domaines.info portál értesülései szerint Prága tűnik a legvalószínűbb helyszínnek.

A cseh domaintér (.cz) kezelésével megbízott szervezet vezetője, Ondrej Filip teljes erőbedobással dolgozik azon, hogy a cseh főváros megkapja a rendezés jogát. Prága azonban nem számíthat könnyű győzelemre, ugyanis minden valószínűség szerint Belgrád és Barcelona is benyújtja majd pályázatát.

Kapcsolódó hírek:

Cseh és ciprusi cég vitája egy magyar domainért

A cseh elnökség címe nem az államé

Cseh kézben az .eu domainek sorsa

menu
menu