Ötmillió brit domain

Ötmillió brit domain

Elérte az ötmilliót a brit .uk névtér domainjeinek száma. A fordulópont május 16-án érkezett el, amikor Hertfordshire-beli Watermatics Ltd. bejegyeztette a Hosepipebanbuster.co.uk webcímet.

Az .uk névteret kezelő Nominet-et 1996-ban alapították, s működésének első hónapjában 2000 .uk webcímet jegyzett be. A cég jelenleg már a föld negyedik legnagyobb regisztrátora, ahol havonta 144 000 új domain-t rögzítenek. Ez a szám megegyezik a társaság székhelye, Oxford lakóinak számával. A címek 57 százaléka működő webhelyre mutat, vagyis majdnem hárommillió aktív .uk webhely található az Interneten.
„Nagyon boldogok vagyunk, hogy az alapításunk tizedik évfordulós ünnepéhez közeledve átléptük az 5 milliós határt” nyilatkozta Lesley Cowley, a Nominet vezetője. Majd hozzátette „a brit domain piac továbbra is nagyon élénk, köszönhetően annak, hogy a webes jelenlét egyre inkább a cégek üzleti stratégiájának részévé válik. Nagyszerű jövő áll a .uk névtér előtt.”

Élénk webes élet

Az angol domainek fele kereskedelmi vagy üzleti információs webhelyekre mutat. 16 százalék hordozza magánszemélyek és vállalkozások „építés alatt” üzenetét. Hozzávetőleg 170000 .uk domain található magánszemélyek tulajdonában, de a kereslet egyre nő, a sávszélesség növekedésének és az otthoni internet-használat elterjedésének köszönhetően. A webcímek 70 százalékát meg is újítják, ami arra enged következtetni, hogy a britek használják webhelyeiket és azok értékesek számukra.

menu
menu