Októberben rendezték meg az első HUNOG konferenciát

Októberben rendezték meg az első HUNOG konferenciát

Az esemény nagyon sikeres volt a résztvevők és előadók körében is.

Az inárcsi FLOW Hotelben került megrendezésre a kétnapos rendezvény több, mint 160 résztvevővel, 24 előadóval és 20 szponzorral.

A résztvevők visszaigazolása alapján az esemény hiánypótló volt, fókuszban a biztonsági megoldások és hálózattechnológia témakör állt, több előadás is foglalkozott például IPv6-tal és anycasttal is. Az internet technológia koordinálásért felelős nemzetközi szervezet, a RIPE NCC, a Regionális Internet nyilvántartó felvázolta a magyar és a közép-európai helyzetet és felvetette a jövő kérdéseit. A konferencia ideje alatt Csorba Ferenc magyar RIPE NCC tréninget tartott, kiemelten az IPv6-ról.

A HUNOG egyik legérdekesebb eleme volt a panelbeszélgetés, ahol médiaszakembertől, a szabályozásig, az akadémiától, az ISZT vezetéséig minden szegmens képviseltette magát és nagyon izgalmas párbeszédek, beszélgetések alakultak ki. Szó volt a magyar internet helyzetéről és jövőjéről, nemzetközi trendekről, a felsőoktatás szerepéről és a biztonsági hálózatokról. A rendezvény két kiemelt szponzora a Nokia és a Clico nemzetközi, szakmai előadásokat tartottak a hálózatbiztonságról és a DDoS támadások elleni védelem fontosságáról. A szponzorok standjain igazi érdekességekkel lehetett találkozni, a kávészünetek tökéletesek voltak kapcsolatépítésre.

A hivatalos weboldalon már elérhetőek a képek, a szervezők hamarosan kezdik a jövő évi HUNOG szervezését, melynek időpontja várhatóan 2024. október 9-10. Érdemes már most feliratkozni a hivatalos oldalon, így minden információ eljut majd időben az érdeklődőkhöz.

Kiemelt kép: https://hunog.hu/

menu
menu