Nem akarta, hogy a pápa oldalán pornó legyen

Nem akarta, hogy a pápa oldalán pornó legyen

A korábban bejegyzett BenedictXVI.com domaint kiszolgáló szerver a nagy érdeklődés miatt összeomlott.

II. János Pál pápa halának napján megjelent „II János Pál haláltusája alatt jegyezték be az új pápa domainjét” c. cikkünkben adtunk hírt arról, hogy az új pápa által választandó lehetséges neveket ki és mikor jegyeztette be domainként. A potenciális nevek nagy részét (ClementXV.com, InnocentXIV.com, LeoXIV.com, PaulVII.com, PiusXII.com) és a ténylegesen választott nevet, a BenedictXVI.com-ot is ugyanaz az amerikiai személy foglalta le még II. János Pál hálálát megelőző napon. Az erről szóló cikkünkben azt sugalltuk, hogy Rogers Cadenhead ezt spekulációs céllal foglalta le. Az írásunkról értesülve a „spekulációs” jelzőt a névfoglaló floridai fiatalember saját internetes naplóján kérte ki magának és több hírportálnak is azt nyilatkozta , hogy „a webcímet nem haszonszerzés céljából regisztráltam, ha én nem teszem, megteszi más.”
Cadenhead nyilatkozataiban kifejtette, hogy a címet azért fogalta le, hogy más ne indíthasson az domainhez tartozó oldalon fogadással foglalkozó vagy erotikus tartalmmal ellátott oldalt.
Candlehead a szóban forgó webcímeket saját internetes naplójára irányította. Az általa közölt adatok szerint a megválasztás napján percenként több, mint 1000 (!) érdeklődő volt kíváncsi az oldalra. Vélhetően ez a nagy forgalomnövekedés azért következett be, mert a „Benedict” és a „XVI” szavak beírásakor a keresők az első helyen a Cadenhead oldalát jelentették meg.
A honlapnak helyt adó szerver azonban nem volt képes kiszolgálni a BenedictXVI.com-ra kíváncsi érdeklődők tömegét, így az összeomlott és egész nap megbízhatatlanul működött.
A floridai fiatalember, aki az egyik vezető hírportál kérdésére, hogy eladná-e a nevet az alábbiakat nyilatkozta: „Ó, egek, hogy tenném…”, azonban arra a kérdésre, hogy „Mit tenne, ha a pápa irányából hivatalos megkeresés érkezne a név átadására?” az alábbiakat válaszolta: „Nem is tudom mit kérnék… Egy háromnapos kirándulást Vatikánba, a pápaválasztó bíborosok számára épített Vatican hotelben elszállásolással, egyet a bíborosok fejfedőikből, teljes feloldozást, világbékét és egy ajánlást a szentatyától a hamarosan megjelenő blog tanácsadó könyvem új kiadásához, persze csak ha a Pápa maga is a könyvem segítségével készítené el a saját internetes naplóját …”

Világszerte beinduló gépezet

A benedictXVI.info és benedictXVI.biz cimeket az új pápa megválasztása után pár órával jegyezték be. A PopeBenedictXVI karakterlánc pedig az összes nemzetközi (.com, .net, .org, .info, .biz, .org) végződés alatt foglalt. Külön érdekesség, hogy a tegnap beiktatott pápa majdani ellenpápája számára is lefoglalták a AntiPopeBenedictXVI.info címet. Természetesen egyik webcím lefoglalását sem a Vatikánból kezdeményezték.

Az új pápa nevével azonons webcímekben azonban mások is fantáziát láttak. A papst-benedict.de (Benedek Pápa) címet egy német finess klub tulajdonosa foglalta le és már többen is ajánlatot tettek neki a név megvásárlására.

A nagyon csekély keresztény közösséget tömörítő kínában és indiában is lefoglalták az új pápa nevével azonos webcmet. A kínai benedictXVI.cn német tulajdonos kezébe, az indiai benedictXVI.in pedig egy helyi domain kezelő birtokába került, azonban a tegnapi és a mai nap folymán a chilei (.cl), az orosz (.ru), a svájci (.ch), a lengyel (.pl) , a brit (.co.uk) és az osztrák (.at) tartományban is lefoglalták a BenedictXVI domaineket.

A II. János Pál domain még mindig sikersztori

II. János Pál halálát követően már egyházi körökben járatos szakérők is tudni vélték, hogy a lengyel pápát hamarosan szentté avatják. Az április 2-án elhunyt Karol Vojtiyla halálának napján le is foglalták a SaintJohnPaul.com, .net és .org címeket is. Mindegyiket egy-egy amerikai magánszemély regisztráltatta le.

menu
menu