Nehezen értékesíthetőek a "terrortámadásos" nevek

Nehezen értékesíthetőek a "terrortámadásos" nevek

A VeriSign a domainnevek kezelőit tömörítő adatbázis felügyelője hivatalos közleményben jelentette be, hogy a komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az amerikai támadásokkal kapcsolatos domainnevek áruba bocsájtását megakadályozza.

A szeptember 11-i katasztrófa óta meglehetősen sok domain került bejegyzésre, mely közvetlenül köthető a katasztrófához. Igy a A 09112001.com and 09112001.net to Worldtradecenterdisaster.com and Worldtradecenterdisaster.org is a katasztrófa másnapján kerültek új tulajdonosukhoz. A címek bejegyzői két részre bonthatók. Egyik részük humanitárius és segélygyűjtési célokra jegyzett be neveket, de sokan haszonszerzési céllal kezdeményezték különböző domainek regisztrációját.
A világ egyik legnagyobb domain aukciós oldala a GreatDomains az eseményt követően egy héttel minden olyan domaint törölt az eladó nevek adatbázisából, melyek a tragédiára utalnak. – mondta az aukciós oldal szóvivője.
Érdekességképp közölte a szóvivő, hogy a Twintowers09112001.com tulajdonosa is a cégükön keresztül kívánta értékesíteni a nevet, kikiáltási árként pedig 65000 $-t jelölt meg, de az a tétel is törlésre került.

menu
menu