Nagy a válság! Talmácsinak már a domainekre sem futja?

Nagy a válság! Talmácsinak már a domainekre sem futja?

A gabortalmacsi.hu, talmacsi.hu, talmacsigabor.hu domain nevek úton a törlés felé

A törlés alatt álló domain nevek listáján rendszeresen megtalálhatóak azok a webcímek, amelyeket korábbi kezelői nem szándékoznak fenntartani, azaz a fenntartási díjat az újabb egy éves időszakra nem szándékoznak kifizetni. A domain nevek felmondásának leggyakoribb oka, hogy a domain használójának már nincs szüksége a domain névre. Másik ilyen ok az, hogy a domain név fenntartásáért esedékes díjat nem tudja kigazdálkodni a domain fenntartója ezért kényszerül megválni a domainektől. Harmadik eset az, amikor a domain regisztrációs szolgáltatást végző cég nem tudja elérni a domain igénylőjét és a megújítási szándékról nem tud érdemi információt beszerezni ezért a regisztrátor cég a saját költségén és kockázatán nem újitja meg a domain nevet.

Árulkodó domain nevek

Naponta 200-250 .hu tartománybeli domain név kerül törlésre. A törlés alatti domain nevek nyilvánosan megtekinthető listájából gyakran lehet következtetni arra, hogy egy-egy cég milyen üzletágának bezárásáról határozott, hiszen egy jól prosperáló tevékenység ki tudja gazdálkodni a domainenként 2000 Ft-os éves költséget.

Talma vékonyabb pénztárcával gazdálkodik

Magyarország eddigi legsikeresebb motorversenyzője, Talmácsi Gábor nevével azonos domain nevek a napokban tűntek fel a domain nevek törlési listáján. A gabortalmacsi.hu, talmacsi.hu, talmacsigabor.hu domain nevek egy Kft. nevén vannak, azonban a domain regisztrációs szabályzat személynevekre vonatkozó kitétele miatt biztosan a motorversenyző engedélyével került bejegyzésre a 3 webcím.

A három lehetséges okból kettőt – azaz, hogy ne lenne szüksége a domainre, illetve, hogy Talma menedzsmentje ne lenne elérhető – ki lehet zárni a törlés indokai közül. A harmadikként felsorolt lehetőség – vagyis a pénztárca lett vékonyabb – magyarázatot ad a domain nevek törlésére.

Ha nem futja rá, segítünk

Portálunk munkatársai büszkén tekintenek a magyar motorsport legnagyobb alakjára és segítve a sportolót, felajánljuk hogy a domain nevek fenntartási költségét átvállaljuk. Várjuk a menedzsment jelentkezését…

menu
menu