Mutasd domained, megmondom mennyit ér!

Mutasd domained, megmondom mennyit ér!

A RU-CENTER domain aukciós oldalán új szolgáltatásának segítségével megbecsülhető egy internetes cím "vonzereje". Így a felek meg tudják állapítani egy-egy webcím reális értékét.

A RU-CENTER az orosz domainpiac kiemelkedő szereplőjeként a domain árverezési szolgáltatásának kiegészítéseként egy olyan forradalmian új szolgáltatást indított, amely segítségével, amely segítségével megbecsülhető egy internetes cím "vonzereje". Így a vevők meg tudják állapítani, hogy vajon a cím eladási ára mennyire áll közel a realitáshoz, illetve az eladóknak is lehetősége van a megfelelő ár kialakításához igénybe venni a szolgáltatást.

Az RU-Center eladási adatai arra engednek következtetni, hogy a vevők elsősorban egy webcím ismertségét és "előéletét" veszik figyelembe, azonban a valós árat számos egyéb paraméter is befolyásolja. Az RU-Center rendszere arra tesz kísérletet, hogy ezen paramétereket automatizált módon összegyűjti és ezen értékek súlyozásával kialakít egy megfelelő piaci árat. A megfelelő ár kialakításánál a korábban értékesített – hasonló – webcímek eladási árait is mérlegeli a program.
A következő jellemzőket veszi figyelembe az érték meghatározó program:

– előfordulás más domain-tartományokban
– Google Page Rank
– Google backward links
– Google által cache-elt lapok száma
– Yahoo! backward links
– Alexa Trafix Rank
– linkek száma a jandex nevű orosz keresőben
– A jandex által cache-elt lapok száma

A RU-CENTER szolgáltatása összegyűjtve ezeket az adatokat, és hozzáférhetővé teszi azokat egy-egy domain árverés résztvevői számára. Így összehasonlíthatóvá válik a domainek "vonzereje", és több lehetősége van a mérlegelésre a domainpiac résztvevőinek. Könnyebb dolga van a vevőknek, hiszen figyelembe tudja venni azt is, hogy mennyi találatra számíthat a vezető nemzetközi és orosz keresők oldaláról.
Sajnos a szolgáltatás főként az orosz piacra szánt címekre van kiélezve, így az irreális árat mutat az egyéb országkód alatt bejegyzett domainekre vonatkozóan.

menu
menu