MSZP és Fidesz nevek közkézen?

MSZP és Fidesz nevek közkézen?

-

2003. január 21-en a gyõri székhelyû NetHír Kft. igényt nyújtott be 10 domain névre. Az egyetemicsarnok.hu és a phpportal.hu címek mellett az MSZPMiskolc.hu, MSZPGyor.hu, MSZPdebrecen, MSZPSzeged.hu és ezek kötõjeles változatait szerették volna bejegyezni.
Megkerestük a Magyar Szocialista Párt miskolci és gyõri irodáját, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a nevek igénylése tudtukon kívül történt, arra felhatalmazást nem adtak.
Az elmúlt héten a kormánypárt központilag – érdekeik megsértésére hivatkozva – kérte a domainek bejegyzésének leállítását , így a 8 név ügye várhatóan a Tanácsadó Testület (TT) elé kerül.
Február 5-én a gyõri vállalkozás újabb politikai kicsengéssel bíró nevek bejegyzését kérte egy gyõri székhelyû regisztrátornál, az IRQ Bt-nél. A fideszsopron.hu és fidesz-sopron.hu nevek bejegyzéséhez – a regisztrátor tájékoztatása szerint – a MSZP-s nevekhez hasonlóan semmilyen engedélyt vagy felhatalmazást nem csatolt a kérelmezõ. A legnagyobb ellenzéki párt soproni irodájában meglepõdve fogadták a bejegyzési igény hírét, és tájékoztatták a DomainABC szerkesztõjét arról, hogy valóban nem kérték a nevek bejegyzését.
A NetHír Kft. ügyvezetõje, Varga Károly készséggel válaszolt az igény benyújtásával kapcsolatos kérdéseinkre.
A cég honlapok készítésével és tárterület szolgáltatással foglalkozik, a Dunántúl egyik vezetõ regionális hírportáljának (gyor-online.hu) üzemeltetõi. Mindkét politikai oldal szereplõivel korrekt kapcsolatban állnak, a legutóbbi önkormányzati és országgyûlési választások kampányában honlapokat is készítettek politikusok és a pártok számára.
A domain neveket nem értékesítési szándékkal kívánták bejegyezni. A kezdeményezés fõ célja a piacszerzés volt. A nevek bejegyzése után honlapot készítenek és azokat ajánlják fel megvételre az ügyfeleknek. Az igazgató úgy véli, hogy a bejegyzési szándék miatt nem romlik meg a kapcsolat a cégük és a pártok között és bízik abban, hogy a vitatott nevek alatt megjelenõ honlapok elkészítésére hamarosan megbízást kaphatnak a pártoktól.
A vállalkozás vezetõje jelen cikkünk megjelenésével egy idõben tájékoztatta szerkesztõségünket, hogy igényléseit visszavonta, így várhatóan a ügy rendezésébe nem kell bevonni a Tanácsadó Testületet.

menu
menu