Montenegró felemás segítsége Japánnak

Montenegró felemás segítsége Japánnak

A japán internetezők a .me domaintér nyilvántartójától kaptak adományt.

Az elmúlt héten számoltunk be arról, hogy a .org domaintér nyilvántartója (PIR) úgy döntött, hogy a japánban pusztító természeti katasztrófák miatt segíti a szigetország domain igénylőit. A felajánlás szerint az elkövetkezendő két hónapban minden lejáró .org domaint, amelynek japán igénylője van automatikusan, ingyenesen megúitja a szervezet.

Montenegrói segítség Japánnak

A kezdeményezést követve a montenegrói domaintér (.me) kezelője is bejelentette, hogy a PIR-hez hasonló felajánlást tesz: ingyensen megújitja azokat a .me domain neveket, amelyek a következő két hónapban járnak le és igénylőik japán szervezetek vagy magánszemélyek. “Ez egy kis gesztus, amelyet megtehetünk a japán barátaink megsegítéséért.” – áll Predrag Lesic, a .me domaintér felügyeletét ellátó szervezet igazgatójának nyilatkozatában.

Mint a mesében: adok is ajándékot meg nem is…

Az álnevek mögé bújó felhasználók az internetes fórumokban a felajánlást követően azonnal marketinges fogást véltek felfedezni az  akció mögött. A kritikusok szerint minimális számú domaint érinthet a felajánlás, hiszen önmagában kevés .me igénylő lehet Japánban, ezek közül pedig végképp kevés, akiknek pont az ingyenes időszakban járna le a domain neve.

menu
menu