Megvan a 10 milliomodik .ORG domain!

Megvan a 10 milliomodik .ORG domain!

A mérföldkőnek számító regisztrációra 28 évet kellett várni.

A Public Interest Registry (röviden PIR), az .ORG tartomány kezeléséért felelős nonprofit szervezet bejelentette, hogy nemrégiben regisztrálásra került a 10 milliomodik .ORG domain név, a JadForum.org.

A mérföldkőnek számító domain név boldog tulajdonosa a Jordan River and Dead Sea Basin Forum (JAD), amely az Izrael, Jordánia és a Palesztin Hatóság területén, a Jordán folyó és a Holt tenger medencéjében található vízgyűjtő terület és a régió fenntartható fejlődését biztosítja.

Dr. Clive Lipchin, a JAD Forum egyik alapítója szerint azért választották az .ORG domaint, mert nemzetközi elismerésnek örvend és ez a tartomány felelt meg leginkább a szervezet céljainak.


Folyamatos, stabil növekedés

Az .ORG az elmúlt három évben folyamatos 9-10 százalékos éves növekedést tudhat magáénak, amely köszönhető az internethasználat elterjedésének, valamint annak is, hogy magánszemélyek és szervezetek egyre inkább az .ORG domaint válaszották, amikor megbízható és biztonságos helyet kerestek internetes tartalmaik számára. 2005 óta a kezelés alatt álló domainek számában 156 százalékos növekedés volt tapasztalható, mellyel az .ORG a harmadik legnagyobb általános (nem országkód szerinti) TLD tudott maradni. Az elmúlt évben az is előfordult, hogy a hagyományos észak-amerikai piac növekedése kisebb volt, mint az azon kívüli piac. Erre az .ORG bevezetése óta nem volt példa.


Az .ORG alapítása

Az .ORG tartomány 1984-ben jött létre, a hat eredeti legfelső szintű domain nevek (.COM, .NET, .ORG, .GOV, .EDU és .MIL) egyikeként. Az azóta eltelt idő alatt az egyik legnagyobb TLD vált belőle, mely leginkább nonprofit közösségek otthonává vált, ám ugyanúgy nyitott magánszemélyek, vállalatok és szervezetek számára is, amelyek az .ORG segítségével hatékonyan tudják mozgósítani közösségeiket. A felhasználók jelenleg a világ 175 országában tudnak .ORG domain nevet regisztrálni, így elmondható, hogy ez a legfelső szintű domain név valóban a világ minden részében elérhető.

A több mint 400 világszerte működő regisztrátor, valamint a feltörekvő piacokon lévő szervezetekre fordított külön figyelem, mely azok online jelenlétének megalapozására és erősítésére irányul, biztosítja azt, hogy az .ORG a jövőben is egy stabilan növekvő, fenntartható tartomány maradjon.

menu
menu