Megint bevásárolt a Facebook

Megint bevásárolt a Facebook

A facebook a fb.com után a fb.biz domain nevet is megvásárolta.

Alig egy hónapja került nyilvánosságra az az információ, hogy a Facebook közösségi portált üzemeltető társaság a FB.com domain nevet titokban megvásárolta az elmúlt hónapokban. A cég domain nevekkel kapcsolatos tevékenységének egy újabb eleme látott napvilágot. A fb.biz domain nevet is már magáénak tudhatja a közösségi portál tulajdonosa. A kétbetűs domain neveket a .biz domaintér felügyeletével mebízott szervezet, a NeuStar egy éve kezdte értékesíteni a twodotbiz.biz oldalon. A domain neveket az azokért legtöbbet fizetni hajlandó jelentkezők számára adták illetve adják ki. Sem a NeuStar, sem a Facebook nem hozott nyilvánosságra információkat a fb.biz domain vételi árával kapcsolatos részletekről.

A Facebook következő célpontja a FB.info webcím lehet, hiszen az .info névtér felügyelője az Afilias is hamarosan áruba bocsátja a két karakteres webcímeket.

Az fb.biz domain néven egyelőre még a facebook sem jelenik meg, így elképzelhető, hogy valamilyen önálló funkcióra kívánják a domain nevet fenntartani a jövőben.

menu
menu