Másodszor veszik palira a Pécs 2010-et

Másodszor veszik palira a Pécs 2010-et

A pecs2010.com után a pecs2100.hu is szúrhatja a pécsiek szemét

2005-ben Debrecent és Miskolcot megelőzve Pécs kapta meg a jogot, hogy az Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozatnak otthont adjon 2010-ben. Pécs még 2004 októberében regisztrálta a pecs2010.hu és a pécs2010.hu címeket, amelyen az esemény hivatalos honlapja található.

A eseménysorozatot várhatóan nagy nemzetközi érdeklődés fogja kísérni, így a szervezőket és Magyarországot is kellemetlenül érintheti az a fiaskó, ami az eredményhirdetést követő napon történt: valaki a pecs2010.com és a pecs2010.net címeket foglalta le. A domainekhez tartozó oldalon a „Man and Woman Pecs European Championship 2010.” felirat található, amely angolul azt jelenti: Férfi és Női Mellizom Európabajnokság. (A „pecs” a „pectoral muscle” – mellizom többes számú alakja.) A város és a rendezvény több prominense rosszallását fejezte ki a .com domain lefoglalása és felhasználása ellen.

Újabb kényelmetlenség

Az elmúlt hetekben egy újabb domain regisztrációs ügybe keveredett a rendezvénysorozat és Pécs. Kovács Gergely, budapesti lakos a pecs2100.hu webcím alatt az esemény hivatalos honlapjához nagyon hasonló oldalt indított. A címen a rendezvénysorozat kritikáját tartalmazó honlap található meg. A 2100-ban megrendezésre kerülő esemény logója megtévesztésig hasonlít a jövő évi esemény emblémájához.

Egy elütés

Ahhoz, hogy a pecs2010.hu helyett a pecs2100.hu-t látogassa meg egy internetező mindössze két karakter felcserélése szükséges. Az újabb fiaskó várhatóan újabb kellemetlenségeket fog okozni Pécsnek.

menu
menu