Már most a királyi pár válásán nyerészkednének

Már most a királyi pár válásán nyerészkednének

A William és Kate esküvőjéhez kapcsolódó domain nevek tucatjai jelentek meg a domainpiacon, azonban van, aki már a válásra gondol...

Akinek az utóbbi hetekban volt szerencséje Londonban járni, az saját szemével is meggyőződhetett arról, hogy nincs az a kacat, amit nem lehetne eladni a frigyre lépő királyi sarj Vilmos herceg és szíve választottja Kate Middleton fotójával. A többieknek be kell érnük azokkal a kéreltlen levelekkel, amelyekben bögrét, esernyőt vagy éppen baseball sapkát kínálnak eladásra az házasulandó fiatalok fényképével

 

A domainvilág szereplői betáraztak

Az április 29-én megtartandó pompás esküvő “hasznából” a domainvilág egy szereplői is igyekeznek a részüket kivenni. Az e-bay aukciós portálon a napokban tűnt fel egy árverés, amely egy témához kapcsolódó domain nevet kínál eladásra. A thebritishroyalwedding2011.com szinte azonnal is az új kezelőjéé lehet, ha kiszurkolja érte az azonnali leütési árat, amely 25000  Angol font, amely a bivalyerős magyar fizetőeszközre is átszámítva 7,5 millió egységnek számít… A domain név hirdetője a webcím értékét azzal indokolja, hogy az általa piacra dobott internetes azonosító megtévesztésig hasonlít az esemény hivatalos honlapjának elérhetőségéhez, amely az officialroyalwedding2011.org. A hasonlóságból adódóan várhatóan látogatók ezrei fognak “véletlenül” és a keresőknek köszönhetően kikötni a megvásárolható domain néven, amelyen egy jó értékesítési elképzéssel kigazdálkodható a domain névre fordított összeg. Az árverést meghirdető “cjw.wrightprice” nevű felhasználó az ajánlat oldalán karitatív elkötelezettségéről is tanúbizonyságot ad: a befolyó vételár 20%-át egy Down-kór gyógyítására elkötelezett alapítványt támogat.

A webcím eladója kilétének titokban tartására egy olyan szolgáltatást is igénybe vette, amely segítségével rejtve marad valós személye, így egyelőre nem derült ki,hogy valóban ki is áll az árverés mögött.

 

Mások is résen

Nem kizárólag az ebay árverezője igyekszik a hercegi esküvő farvizén profithoz jutni. Számos más szerencsevadász is próbálja pénztárcáját feltölteni az esküvő apropóján. A SEDO domain aukciós portálon domain nevek tucatjai találhatók, amelyek közvetve vagy közvetlenül kapcsolatba hozhatók a herceggel vagy a királyi násszal. A legérdekesebb tétel a katemiddleton.com domain, amely az ara nevével megegyező legrelevánsabb webcím. Ezen azonosítóra ajánlatot vár az eladója. Egy domain bejegyzője a menyecskének már a királynéi szerepet is megelőlegezve árulja a queenkatemiddleton.com domain nevet, amelynek megszerzéséért ajánlatot kell tennie a potenciális vevőnek.

 

Bizva a válásban

Egy előre látó befektető már a válás lehetőségére építve kínálja 100-100 $-ért a williamandkatedivorce.com és a williamandkatedivorce.co.uk domain neveket.

A Sedo.com oldalon az eladásra kínált domain nevekből szemezgetve az alábbi webcímeket és ki kikiáltási árakat találtunk.

 

royalwedding.net – ajánlatot vár
royalwedding.co.uk – ajánlatot vár
british-royalwedding.com – 500 GBP
britishroyalweddingstore.com – ajánlatot vár
theroyalweddingsouvenirs.com – 50 GBP
royalweddingstamps.com – 5000 GBP
princewilliamkatemiddleton.com – ajánlatot vár
katemiddletonphotos.com – 4999 USD
princewilliam-katemiddleton.com – 100 GBP

menu
menu