Lopott elemekkel indult újra a sex.com?

Lopott elemekkel indult újra a sex.com?

A megújult sex.com kísértetiesen hasonlít a Pinterest.com megjelenéséhez.

A világ legdrágább magánkézben lévő domain neve, a sex.com új tartalommal indult el nemrégiben. Ami a dolgot érdekessé teszi, hogy a weboldal kísértetiesen hasonlít a Pinterest.com-ra, amely egy közösségi képmegosztó oldal. A szexdomain új tulajdonosai is ilyen célokra használják az megújult weboldalt, ám a náluk található tartalom – ki gondolta volna? – merészebb.

A sex.com új tulajdonosai 13 millió dolláros áron jutottak hozzá a kalandos történetű domainhez. Mindenki tudja, hogy egy ekkora befektetés semmit sem ér, ha aztán nem hoz hasznot, így senki sem lepődött meg, amikor elindult az új oldal. Az viszont, hogy napjaink egyik legfelkapottabb közösségi oldalának, a Pinterestnek a tulajdonképpeni koppintásáról beszélhetünk, már sokkal inkább meglepő. Azt gondolnánk ugyanis, hogy egy ilyen nagy értékű domain esetében a tulajdonosok nagy figyelmet fordítanak az oldal megjelenésére, és egy minden bizonnyal egyedi kinézettel fogják megkülönböztetni weboldalukat a versenytársakétól.

A sex.com jelenlegi formájában viszont szinte teljesen úgy néz ki, mint a Pinterest: az oldal háttérszíne ugyanolyan, a fejléc is hasonlóan néz ki, az oldal Névjegy szekciójának bizonyos részei is szinte megegyeznek. A két oldal célkitűzése is hasonló: a Pinterest „szeretné összekötni az azonos ízléssel és érdeklődési körrel rendelkezőket„, míg a sex.com „a pornó szeretete által kívánja összekötni az embereket„.

 

 

A Pinterest.com nyitóoldala
A Pinterest.com nyitóoldala

 

 

 

A sex.com nyitóoldala
A sex.com nyitóoldala

 

 

 

 


Szükség van rá egyáltalán?

Az oldal elindulását felvezető sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a Pinterest olyan fotókkal van megtöltve (esküvői képek, ruhák, receptek, stb.), amelyek leginkább a nőket érdeklik, a férfiaknak pedig inkább olyan képmegosztóra van szükségük, amelyre feltölthetik meztelen nős képeiket.

Azt, hogy az ötlet életképes és sikeres, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy minden egy percenként jön létre egy új felhasználói fiók, amelynek birtokában lehetővé válik a felnőtteknek szóló képek és videók megosztása, valamint a felhasználók tevékenységeinek követése. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem a sex.com az első olyan oldal, amely pornós tartalmakat a Pinteresthez hasonló módon tesz elérhetővé: a Pornterest és a Snatchly már régebb óta nyújt ilyen szolgáltatásokat.


A férfi a függöny mögött

A sajtóközleményből nem derül fény a sex.com tulajdonosainak kilétére, mindössze annyit lehet tudni, hogy egy bizonyos Fred szerint a következő egy év során nem csak a Pinterest, de a Tumblr konkurenciájává is fognak válni. Az utóbbi közösségi oldallal történő összehasonlítás jobban megállja a helyét, mivel míg a Pinterest tiltja a felnőtteknek szóló tartalmak megosztását, addig a Tumblr engedélyezi azt.

NSFW (Not-Safe-For-Work)

A weboldal munkaidőben történő megtekintése az azon található úgynevezett NSFW (vagyis munkahelyen kockázatos) tartalom természetéből fakadóan nem ajánlott, mert a felnőtteknek szóló képek mellett időről-időre meglehetősen idegesítő, pornótartalmú felugró ablakokkal is találkozhatunk.

menu
menu