Lázár helyettese két domaint is lefoglalt

Lázár helyettese két domaint is lefoglalt

Csepreghy Nándor két domaint is foglalt magának.

A bejegyzés alatt álló .hu domain nevek listáját tartalmazó nyilvántartás szerint Csepreghy Nándor a Miniszterelnökség államtitkára, miniszterhelyettes domain regisztrációs kérelmet adott be a vezetéknevével azonos webcím, a csepreghy.hu webcímre.

Az államtitkár ezzel bekerült azoknak a szűk kormányzati szereplőknek a körébe, akik még időben lefoglalták a családnevükkel azonos domain neveket. Ez a jelenlegi miniszterek közül csak Simicskó István, honvédelmi esetében történt meg.

Bára a  szijjarto.hu, a sesztak.hu és a rogan.hu domainek lefoglalásra kerültek, azokhoz nem kapcsolódik webcím. Az első kettő ezek közül a szegedi e.wave.hu Korlátolt Felelősségű Társaság kezelésében áll. Mindkét webcímet 2013.04.25-én jegyezték be a cég számára.

Az informatikát is magába foglaló tárcáért felelős miniszter, Seszták Miklós nevével azonos webcímet az e-Ventures Kft. foglalta le még 2003-ban. A domaint kezelő cég egyik tulajdonosa szintén egy Seszták Miklós nevű személy, aki azonban nem azonos a fejlesztési miniszterrel.

Az igazságügyi miniszter, Trócsányi László vezetéknevével azonos domain, a trocsanyi.hu egyelőre nincs lefoglalva.

A többi kormánytag családnevével azonos domain mindegyike foglalt már, azonban azok nem az adott politikus kezelésében állnak.

 

A teljes nevek tekintetében jobban állunk

 

Csepreghy Nándor államtitkár a csepreghy.hu-n kívül a CsepreghyNandor.hu webcímet lefoglalásáról is intézkedett.

A családi- és keresztnévből képzett domain nevek lefoglalásának tekintetében jobban állnak a magyar miniszterek, mint a vezetéknevekkel azonos domain nevek birtoklásában.

Az OrbanViktor.hu, a SemjenZsolt.hu, a BalogZoltan.hu, a SimicskoIstvan.hu, a VargaMihaly.hu domaineken a politikusok személyes honlapjait találjuk.  A RoganAntal.hu webcímet felkeresve a politikus facebook oldalára juthat a látogató.

Bár a FazekasSandor.hu, a SesztakMiklos.hu, a SzijjartoPeter.hu bejegyzése a közszereplők által megtörtént, mégsincs tartalom az oldalon. A LazarJanos.hu a hódmezővásárhelyi Szél István kezelésében van, így szinte biztos, hogy a miniszter hozzájárulásával történt meg a domain lefoglalása, azonban érdemi tartalom ezen a címen sem található.

A PinterSandor.hu webcímet felkeresve egy fotózással foglalkozó Pintér Sándor honlapja található.

A TrocsanyiLaszlo.hu domain a Trocsanyi.hu-hoz hasonlóan még nem került lefoglalásra.

menu
menu