Közkézen a china.com

Közkézen a china.com

Cégeknek, országoknak és városoknak kínálja aldomainjeit a China.com azért, hogy minél több információ jelenhessen meg kínaiul.

A china.com domain kezelője, a kínai szoftverfejlesztő CDC társaság néhány héttel ezelőtt úgy határozott, hogy bárki számára elérhetővé teszi a valami.china.com felépítésű címeket.

A cég egy olasz reklámügynökséggel együttműködve hozta létre az egyik első aldomaint, az Italy.China.com-ot, de a vállalkozás már a Korea.China.com-ra is kapott előjegyezést.
Xiaowei Cheng, a China.com vezérigazgatója elmondta: „Ez két példa a Ország.China.com webcím típusra, amelyeken tartalomszolgáltató partnereink a saját hazájukkal kapcsolatos információkat kínálnak, míg a hirdetőik eljutnak a kínai fogyasztókhoz. Reményeink szerint hamarosan elindíthatjuk a Márkanév.China.com szolgáltatást is, amivel a cégek mutatkozhatnak be a kínai piacon.”
Néhány kínai város ugyancsak élt már az új lehetőséggel és saját Város.China.com webcímen üzleti, turisztikai és közigazgatási tudnivalókat tesz majd közzé.

[file=bann_regiseg.html]
Aranybánya

Az italy.china.com cím tartalomát karbantartó ProAdvertisign többek közt a divattal, a focival és a főzéssel kapcsolatos információkat helyezett el az oldalon. A hagyományos szöveges megjelenítés mellett kihasználják a WAP és az multimédiás eszközök kínálta lehetőségeket is.
A China.com – az összes aldomainnel együtt – napi hatmillió látogatót fogad. Az eredményeket látva Carlo Brizi, a ProAdvertisign gazdasági igazgatója elégedettségének adott hangot: „A China.com egyike a legértékesebb domineknek. A .china.com alatt tudunk megjelenést biztosítani azon ügyfeleinknek, akik szeretnének a robbánszerűen fejlődő kínai piacra betörni termékeikkel, szolgáltatásaikkal.”
Kínának 1,3 billió lakosa van, vagyis a Föld lakóinak nagyjából egyötöde ebben az országban él. Ez valóban óriási üzleti lehetőséget rejt magában. Az ország vezetése azonban eddig nem volt túl segítőkész a külföldi cégek internetes megjelenésével kapcsolatban, ezt a nehézséget is áthidalhatja a most bevezetett szolgáltatás.

Nem egyedi

A .china.com példája nem egyedi. A CentralNic nevű vállalkozás arra szakosodott, hogy országok azonosítóival azonos .com végű címek alatt árul domain neveket. A cég összesen 20 végződés alatt biztosít ilyen lehetőséget. A vállalkozás szolgáltatásai keretében foglalható német webcímekre hasonlító de.com végű domain, de a saját végződéssel nem rendelkező Quebec-i közösség is regisztrálhat magának qc.com végű címeket. Több magyarországi vállalkozás is foglalt már a cég szolgáltatásai keretében .hu.com végű címet, mivel minden nemzetközi és hazai végződés is foglalt volt már.

menu
menu