Kövesse nyomon Koszovó árverezését!

Kövesse nyomon Koszovó árverezését!

A kosovo.com domain név árverezése a mai napon zárul.

i fogja Koszovó virtuális világát uralni? A kérdés játékos megközelítésére választ ad egy éppen futó domain árverés, amelynek tárgya a kosovo.com domain név. A Sedo aukciós portálon a mai napon befejeződő licit során eddig 13 érvényes ajánlattétel érkezett. A legmagasabb ajánlott összeg 30000 Euró. A legtöbb licitáló Albániából, Szerbiából vagy Koszovóból tette meg licitjét a név megvásárlására. Koszovó közel 12 hónapja függetlenedett Szerbiától ezért többeket aggodalommal tölt el, hogy mi történik, ha a domain név a szerb kormány kezébe kerül, ezért a mai napon este 6-kor záródó árverésen még érdekes harc is kialakulhat.

Értékes préda

Az ország- és városneveket tartalmazó domain nevek meglehetősen nagy értékkel bírnak. Az utóbbi idők sikeres értékesítései: Melbourne.com $700,000, Iran.com $400,000, Malaysia.com $400,000, Gibraltar.com $360,000.

Itthon tilalom van

A hazai domaintérben fokozott védelme van az országok neveivel azonos címeknek. Magyarul, és az adott ország hivatalos nyelvein is csak a nagykövetség vagy a konzul hozzájárulásával lehet bejegyezni országok nevével azonos címeket. A srilanka.hu esetében is például a tea hazájának tiszteletbeli konzulja adott engedélyt a cím lefoglalására egy utazási iroda számára. A decemberben megnyílt páneurópai domaintérben is hasonló védelem illeti meg az országok neveit, így ezen domainterekben az „országneves” címekkel való kereskedelem lehetősége minimális. Azonban néhány esetben sikerült az országokhoz nem kötődő felhasználónak megszereznie a domain nevet (lsd. keretes összefoglalónkat)

Az árverés honlapja:

http://www.sedo.com/auction/auction_detail.php?language=d&auction_id=49085&tracked=&partnerid=14457

menu
menu