Kína tartol

Kína tartol

A Verisign Inc. a domain nevekre vonatkozó, negyedévente kiadott kutatási eredményeit a napokban tette közzé.

A Verisign közzétette a negyedévente elkészített domainiparról szóló, átfogó tanulmányát. A 2006. utolsó negyedévének mérései alapján összeállított összefoglaló két jellemző trendre szentel nagyobb figyelmet: a domain nevek számának rendkívüli növekedésére és ezen belül az országkódos (pl. .hu, .de) webcímek számának gyarapodására.
Az összes bejegyzett webcím száma meghaladja a 120 milliót, a tavalyi év utolsó három hónapjában a nem országkódok alatt nyilvántartott domain nevek száma 23%-kal haladta meg a megelőző három hónapos időszakot.
2006-ban negyedévente átlagosan 11,6 millió új webcím került bejegyzésre. A negyedévre vonatkozóan két különösen magas növekedésre hívja fel a figyelmet a tanulmány: a kínai domaintérben (.cn) önmagában csak ebben a három hónapban több, mint 500 000 webcímet foglaltak le. A másik különösen kiemelkedő eredmény a nemzetköziesített (pl. ékezetes betűket is tartalmazó) címek számának 89%-os emelkedése.
Ken Silva, az összesen 65 millió .net és a .com webcím nyilvántartásáért felelős Verisign biztonságért felelős első embere szerint ez a növekedés ütem ilyen ütemű gyorsulása óriási feladatokat ró a domain szolgáltatókra, elsősorban a Verisign-ra. A cég ezért egy önálló projekt létrehozásán dolgozik, amelyet Titan névre keresztelt. A projekt vázlata és a teljes tanulmány is elérhető a Verisign honlapján.

menu
menu