Kína bekeményít

Kína bekeményít

Kína a nemzeti domaintér (.cn) regisztrátorai számára meglehetõsen szigorú feltételeket vezetett be: meghatározzák az alkalmazottak létszámát, a cég alaptõkéjét és a kötelezõ non-stop ügyfélszolgáltatát meglétét is.

Az elmúlt héten Kínában bevezették a nemzeti domaintér (.cn) regisztrátoraira vonatkozó új szabályozást. A világ majd´ minden országában a liberalizálás irányába történik az elmoztulás a domain regisztráció területén, a Föld legnépesebb országában azonban szigorítja a feltételeket a felügyelõ hatóság, az Információs Ipar Minisztériuma. A jövõben csak olyan vállalkozások jegyezhetnek be .cn címeket, amelyek legalább 1 millió yüan (kb. 30 millió forint) alaptõkével rendelkeznek, legalább 15 fõt foglalkoztatnak és 24 órás ügyfélszolgálatot tartanak fenn.
Szakértõk úgy ítélik meg, hogy az országban mindent uraló Kínai Kommunista Párt bástyákat kíván létesíteni a domain bejegyzés területén is és a szigorodó szabályozás tökéletes alkalom lehet a tisztogatásra is. Bejing egy különleges nyomozóhatóságot tart fenn, amely feladata kizárólag az Interneten található információk begyûjtése és elemzése. A netrendõrség néven elhíresült intézmény egyes becslések szerint 30 000 (!) fõt foglalkoztat világszerte.

menu
menu