Kihirdették az ORG Impact Awards idei döntőseit

Kihirdették az ORG Impact Awards idei döntőseit

Több mint 40 országból összesen 633 pályamű érkezett be.

A PIR nyilvántartó közleménye szerint az idei évben rekordszámú pályázat érkezett. Nagyon örülnek, hogy elismerhetik azokat, akik a járvány során elősegítették a gyógyulást, harcoltak az éhezés ellen, küzdöttek a jobb oktatásért illetve kiálltak a sokszínűség és a befogadás mellett. Ezeknek a szervezeteknek a munkája valóban azt mutatja, hogy fejlesztik a közösségeket és jobbá teszik a világot.

A bejelentés hét díjkategória öt pályaművét mutatta be. Mi is megnéztük ezeket a jelölteket és kategóriánként kiválasztottuk a kedvencünket.

Jobb közösségek építése: https://www.safewaternetwork.org/ A Safe Water Network a vízszolgáltatások közötti szakadékot oldja meg, mely világszerte 2,1 milliárd ember egészségát veszélyezteti.

Egészség és gyógyulás a járvány idején: https://www.goodsports.org/ Több millió rászoruló gyermekkel ismertették meg a sport és a fizikai aktivitás előnyeit, felszerelést, ruhákat és lábbeliket is biztosítottak számukra.

A sokszínűség, a méltányosság és a befogadás támogatása: https://isfcambodia.org/ Az ISF Kambodzsa a sport és az oktatás erejével biztosítja a kambodzsai gyerekek számára azokat az eszközöket, ami szükséges ahhoz, hogy kiemeljék magukat és közösségeiket a szegénységből.

A klímaváltozás leküzdése: https://www.climateaction100.org/ A Climate Action 100+ egy befektető általi kezdeményezés annak biztosítására, hogy a világ legnagyobb vállalati üvegházhatású gázkibocsátói tegyék meg a szükséges lépéseket az éghajlatváltozás ellen.

Minőségi oktatás mindenkinek: https://thaki.org/ A Thaki támogatja a menekülteket és a kiszolgáltatott gyerekeket a tanulásra önálló tempójú, motiváló elektronikus oktatási eszközök révén.

Küzdelem az éhség és a szegénység ellen: https://nofoodwaste.org/ A No Food Wate újraosztja az esküvőkről, partikról, rendezvényekről származó felesleges élelmiszereket azoknak, akik éhesek. A szervezet eddig több mint 15 millió embert támogatott India déli részén.

Felszálló csillagok: https://kaylacares4kids.org/ Kayla Cares 4 Kids programot azzal kezdték, hogy szórakoztató és oktatási cikkeket gyűjtöttek össze, amelyeket gyermekkórházaknak adományoztak, hogy segítsenek a krónikus betegségben szenvedő fiataloknak, hogy jobban érezzék magukat. Több tízezer tárgyat adományoztak eddig.

A kategóriák többi jelöltjét az alábbi oldalon tudja megtekinteni: https://orgimpactawards.org/2021-oia-finalists/ , a kategóriák és díjak nyerteseit 2021. november 9-én hirdetik ki egy online eseményen. A hét kategória díjazottjai 10.000 dollárt kapnak, amit egy általuk választott jótékonysági szervezetnek adományozhatnak. Az Év .ORG nyertese pedig további 35.000 dollárt kap ugyanerre a célra.

Kiemelt kép: Robert Collins / Unsplash

menu
menu