Kiestek a franciák, vigasztalódhatnak a párizsi konferencián

Kiestek a franciák, vigasztalódhatnak a párizsi konferencián

Párizsban több egymást követő eseményen adnak egymásnak találkozót a domainipar szereplői.

Június 19-én elkezdődik a domain konferenciák, rendezvények hete Párizsban. Az eseménysorozatot a Domaineer Meeting nyitja. A domainipar lehetőségeit piaci szemszögből megközelítő konferencia csütörtökön és pénteken kerül lebonyolításra. Az eseményen az ilyenkor már szokásosnak mondható előadásokat hallgathatnak a résztvevők, illetve az rendezvény fénypontjaként egy négy órás, szünetekkel megszakított élő domain árverés zajlik majd pénteken délután. Az aukción összesen 226 domain név kerül kalapács alá. A legértékesebbnek tartott azonosítók a jackpot.com és a Biathlon.com, amelyekért új tulajdonosának legalább 1 millió $-t kell fizetnie. Az eddigi hasonló árverésekkel szemben most rengeteg nemzeti domaintérben bejegyzett azonosítóra licitálhatnak a résztvevők. Francia (.fr), dán (.dk), spanyol (.es), német (.de), olasz (.it) végű internetes címeken kívül található az aukció katalógusában Virgin-szigeteki (.vg), Norfolk szigeteki (.nf), pakisztáni (.pk) domain is. A domainpiac szempontjából azonban a legértékesebb mindenképp a lengyel domain.pl azonosító. A Domainer Meeting konferencián a domainabc.hu főszerkesztője, Koleszár Péter is részt vesz, illetve egy kerekasztal beszélgetés meghívott tagjaként beszámol a domain világ magyar szegletében történő eseményekről.

Az ICANN 6 napja

A „domain hétvégét” a 21-én kezdődő domain nevek legfőbb hatóságaként számon tartott Internet Corporation for Assigned Names and Numbers 32. Vándorgyűlése követi. A 6 napos eseményen főként a domainipar szabályozási kérdései kerülnek napirendre, azonban a rendezvény honlapján található ütemezés szerint egy-egy szekció témája lesz az IPV6 bevezetése és a különleges karaktereket használó un. nemzetköziesített domain nevek is. Ezen az eseményen többségében a domain tartományok nyilvántartói feladatokat ellátó szervezetek képviseltetik magukat. Információink szerint a .hu domaintér nyilvántartását végző Internet Szolgáltatók Tanácsa nem lesz jelen az eseményen.

PR rendezvények esténként

A két rendezvényt számos kisebb-nagyobb – főként promóciós célokkal megtartott – esemény kíséri. Ilyen az európai uniós névtér (.eu) nyilvántartását végző EURID által szervezett meghívásos vacsora vagy az egyes domain aukciós házak zártkörű rendezvényei.

A DomainerMeeting programja

Az árverés katalógusa

Az ICANN 32. Vándorgyűlésének honlapja

A ICANN 32. Vándorgyűlésének programja

menu
menu