Kétszázezer indiai domain

Kétszázezer indiai domain

A vezető országkódok közé tartozik Indiáé, amit az ott élők mellet főként amerikaiak és német használnak. Az .in névtér nemrégiben érte el a 200 000. domain bejegyzést.

A bejegyzések száma egy év alatt majdnem a kétszeresére emelkedett a National Internet Exchange of India (NIXI) hivatalos jelentése szerint.
„A mostani eredmény fontos mérföldköve annak a 2004-ben kezdett folyamatnak, amelyet egy 10 pontból álló ütemtervben határozott meg az ország, s aminek köszönhetően mára az .in a vezető országkódok közé került, bizonyítva India vezető szerepét a technológiai fejlesztésben és az Interneten” – jelentette ki Dayanidhi Maran, az ország kommunikációs és információtechnológiai minisztere. „A kormány hamarosan bevezeti az ország lakóinak anyanyelvén zajló regisztrációt, kezdve a tamillal és a malayalammal” – tette hozzá Maran.
Az .in névtérben több mint 150 ország képviselői vannak jelen. A felhasználók 63 százaléka él Indiában, 37 százalékuk más országban. A legtöbb bejegyzés Indiához, az Egyesült Államokhoz és Németországhoz kötődik, amelyek együttesen a regisztrációk 81 százalékát teszik ki. Utánuk Nagy Britannia, Hollandia, Japán, Dél-Korea, Kanada, Svájc és Olaszország következik a sorban.
„Mióta megszűntek a regisztrációra vonatkozó korlátozások, India minden részéről képesek megmutatkozni és kapcsolatokat teremteni az Interneten a szervezetek és magánszemélyek. Minden indiainak saját .in domaint kell kapnia, hogy az Internet virágozzék és növekedjék az országban” – foglalta össze a miniszter.

menu
menu