Kacsa volt a hír a sex.com eladásáról

A sex.com webcím rekord eladásáról szóló hír csak önreklám volt.

Az internetes sajtó gyorsaságának köszönhetően hamar körbejárta a világot egy szenzációgyanús hír, mely szerint rekord áron került kikiáltásra egy doménnév. A sex.com név 85 millió dollárért (cca 25 milliárd forint) tűnt fel egy, a nemzetközi szinten viszonylag ismeretlen német domain-kereskedésen , a domshop.de oldalon.
A jó vételi lehetőség hallatán bizonyára már hazánkban is több tucat ember elkezdte számolgatni az amerikai rokonok által az "átkos rendszer" idején küldött zöld hasú bankókat, de őket el kell, hogy keserítsük: az eladásról szóló hír kacsa.
A Domshop.de a múlt héten közleményt adott ki, mely szerint felvették a kapcsolatot a jogos tulajdonossal, a san franciscoi Gary Kremennel, azonban hamar kiderült, hogy nem ő kínálta fel eladásra a nevet.
A Der Spigel nevű német hetilap is utánajárt és megtudta Krementől, hogy nincs szándékában a nevet eladni. A Domshop szóvivője az alábbiakat nyilatkozta az ujságnak:
"Mi nagyon szeretnénk a nevet értékesíteni, de sajnos a jogos tulajdonos nem."
Valószínűleg soha nem derül ki a valóság, arról hogy hogyan is került fel a német oldalra a jól csengő név, de az biztos, hogy az ajánlatnak helyt adó kikötő ezzel világméretű ingyenreklámhoz jutott.

menu
menu