Itthon lemaradt? A sógoroknál jó lehet még

Itthon lemaradt? A sógoroknál jó lehet még

Indul az értékes egy-két karakteres .at domain nevek regisztrációja

Az osztrák domaintér (.at) nyilvántartója az elkövetkezendő időszakban kiosztja azokat a rövid – egy vagy két karakteres – .at domain neveket, amelyek eddig nem kerültek kiosztásra. Ennek megfelelően az összes számot vagy betűt, illetve 31 különleges karaktert (pl. ý, š, æ) tartalmazhatnak a domainek. Tehát például az ár.at domain is foglalhatóvá válik.
Különböző fázisokban és jogosultságokkal lehet pályázni ezekre a webcímekre, az előre meghatározott menetrend szerint.

Az első ütemben a védjegyek birtokosai kérhetik a védjegyeikkel azonos domain nevek kiosztását. Ez az un. Sunrise időszak augusztus 29-től, szeptember 23-ig tart. A második szakaszban azon domain neveket lehet majd megvenni egy árverés keretében, amelyekre a Sunrise időszakban több jogos igénylő jelentkezett. A Sedo domain árverező ház 240 Euro kikiáltási áron kínálja majd ezeket a domaineket. Ez az időszak október 10-21-ig tart. Egy nyílt árverési szakaszban (november 7-től, november 28-ig) azokra a domainekre licitálhat bárki, amelyet az első két szakaszban nem foglalt le más. Ebben a fázisban a kikiáltási ár 72 Euro.

Ezt követően (december 6-tól) az első három szakaszban ki nem osztott webcímekre lehet normál módon regisztrációt kezdeményezni.

A webcímek bejegyzésével kapcsolatos teljes tájékoztatás elérhető az alábbi címen:
https://www.nic.at/en/service/introduction-of-short-domains/schedule/

menu
menu