Itt az újabb szmogriadó!

Itt az újabb szmogriadó!

A szmogriado.hu domainre egy betéti társaság nyújtotta be elsőként az igényét.

A szmogriado.hu ékezet nélküli domain névre a Budapest VI. kerületében található Emóció Film Bt. nyújtotta be domain regisztrációs igényét. A cég regisztrátora január 11-én rögzítette a hazai domain nyilvántartási rendszerben a kérelmet.

A cég képviseletét ellátó Názer Ádám munkatársunk megkeresésére nem kívánt nyilatkozni a domain névvel kapcsolatos jövőbeni terveikről. A vezető nem zárkózott el a nyilvánosság beavatásától, azonban csak a bejegyzés véglegesítése után szeretne a nyilvánosság számára információt adni a terveikkel kapcsolatban.

A cégről egy filmgyártással foglalkozó honlapon az alábbi információ található:

„Az EMÓCIÓ FILM fő profilja a reklámfilmek, kisjátékfilmek és dokumentumfilmek teljeskörű, professzionális kivitelezése. Ezen kívül, foglalkozik még nyomdai munkák előkészítésével, és profiljába tartozik a történelmi, kulturális cikkek írása, valamint társadalmi szervezetek marketingjének kivitelezése.”

Ennek értelmében elképzelhető, hogy valamely társadalmi szervezet – esetleg környezetvédő csoport – számára kívánják kommunikációs céllal használni az aznosítót.

A cég korábban is nyújtott már be érdekes domain nevekre regisztrációs kérelmet, így kezelésében áll a pazarlas.hu, de a szintén bejegyzési kérelem alatt áll a behajtasihozzajarulas.hu is. A pazarlas.hu internetes azonosító közel három hónapja aktív azonban érdemi tartalom nem található rajta.

A január 11 és 12-én életbe lépett budapesti szmogriadó hatására a Google kereséseit feldolgozó Insight szolgáltatás mérései alapján megállapíható, hogy az eddigiekhez mérten óriási növekedés történt a „szmogriadó” szóra történő keresésben. Ez alapján elképzelhető, hogy a pár ezer forintért regisztrált azonosító akár komoly értékké is válhat a jövőben, ha gyakrabban lesznek a héten tapasztaltakhoz hasonló korlátozások.

 

 

menu
menu