Internet gurut igazolt a Google

Internet gurut igazolt a Google

Az Internet egyik alapítója a jövőben a Google csapatát erősíti.

Vinton (Vint) Cerf, az Internet alapító atyjaként számon tartott guru a jövőben a Google csapatát erősítí, derül ki az keresők éllovasának közleményéből.
Mr. Cerf 1999 óta a domain nevekkel kapcsolatos legfőbb szervezet, az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) elnökeként tevékenykedik és ezen funkcióját nem kívája a jövőben sem feladni, mivel ezt a feladatkört társadalmi funkcióként tölti be. Cerf 1982 óta dolgozott MCI távközlési vállalatnál, ahol az első keresdelmi email szolgáltatás megvalósításában vállalt szerepet, azonban most megválik a cégtől, mert szoftverek fejlesztésében szeretne részt vállalni. A Google által publikált közlemény kitér arra is, hogy a munkakapcsolat a 62 éves tudós kezdeményezésére jött létre.

Kétkulacsos politika?

Az ügynek külön aktualitást ad, hogy a Google néhány nappal ezelőtt vette át a .com/.net domainekre vonatkozó regisztrátori akkreditációját. Minden jel arra utal, hogy a Google a profilját bővítve a domain piac tortájából is hasítani szeretne és elképzelhető, hogy a ezen piaci szegmensben való harc megvívásához igazolták le az internetes gurut. Néhány szakértő a kettős szerepkörből adódóan már most összeférhetetlenség gyanúját fogalmazta meg…

menu
menu