Ingyenes jogsegély domain ügyekben

Ingyenes jogsegély domain ügyekben

Új szolgáltatással és rovattal bővült a domainabc.hu: jogi tanácsadó segíti olvasókat.

A domainabc.hu olvasói körében végzett felmérésének eredménye alapján új rovatot indított „A szakértő válaszol” címmel. A domainipar jogi problémái iránt érdeklődő felhasználók kérdéseket tehetnek fel a domain nevekkel kapcsolatos jogi környezetet ismerő szakértőnknek, dr. Halász Bálintnak. A portál jogász szakértője a beküldött kérdések közül a leginkább aktuális vagy a leginkább érdeklődésre számot tartó felvetésekre, megkeresésekre válaszol. A kérdést beküldő felhasználók e-mailben kapnak választ kérdésükre és a domainabc.hu olvasói számára is nyilvánosságra hozzuk a felvetést és a választ. A rovat keretében megválaszolt kérdések között témakör alapján kereshetnek az olvasók. A szolgáltatás ingyenesen vehető igénybe. A jövőben domain témakör egyéb területein – pl. domain értékesítés, értékbecslés – új szakértők bevonásával bővítjük portálunk szolgáltatásait.

Szakértőnkről:

Dr. Halász Bálint iparjogvédelemmel, szerzői joggal, információs technológiával foglalkozó ügyvéd, a domain nevek jogi vonatkozásainak szakértője.

2004-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. A jogi tanulmányok előtt középfokú számítástechnikai szoftver-üzemeltető, majd felsőfokú programozói képesítést szerzett. Szakdolgozatát a .com, .net, .org és egyéb általános felső szintű domain nevekkel kapcsolatos vitarendezési eljárásokról írta. A jogi szakvizsgát 2008-ban tette le.

Dr. Halász Bálint számos domain nevekkel kapcsolatos ügyben járt el, így például .hu, .eu, .com alatti alternatív vitarendezési eljárásokban és bírósági perekben is adott tanácsot. Ezen túl tapasztalattal rendelkezik domain nevek peren kívüli megszerzése és adásvétele terén is.

Szakértőnk a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara által szervezett doktori képzés hallgatója. Kutatási témája az alternatív vitarendezés a domain nevek területén. Több publikációja jelent meg ebben a témában.

Angolul és németül beszél.

menu
menu