Hova jutunk, ha miénk a leghosszabb?

Hova jutunk, ha miénk a leghosszabb?

avagy egy haszontalan domain bejegyzés margójára...

Vannak majdani haszonnal kecsegtető domain foglalások és vannak olyan webcím bejegyzések, amelyekről már a kezdetekkor érezhető, hogy ablakon kidobott pénz a kifizetett regisztrációs díj. Utóbbi kategóriába sorolható a napokban kérelmezett aleghosszabbdomainamitbelehetjegyeztetni.hu azonosító lefoglalása is. Vélhetően annak hossza miatt senki nem fogja begépelni az adott webcímet. A dunakeszin élő Simon Péter a 40 karakter hosszú azonosító jelentésében utalt arra, hogy a domain a leghosszabb, amelyet le lehet foglalni a .hu domaintérben. A .hu webcímekre vonatkozó Regisztrációs Szabályzat szerint a bejegyzhető címekben a végződés (pl. .hu vagy. co.hu) előtt minimum 2, maximum 40 karakter állhat.
A maximális karakterszámot kihasználó webcímek lefoglalása nem magyar sajátosság. A világ minden táján vadásznak az ilyen domainekre.

A rekorder falu a rekorder

A leghosszabb nevű település cím birtokosa egy kis walesi szigeten elhelyezkedő falucska, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch A település nevéből képzett
llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogochuchaf.eu domain egy birminghami magánszemély kezelésében áll. Ez a webcím dicsekedhet az elsőként, a maximális karakterszámot elérő 63 betűs .eu domain titulussal. A webcím egy másik honlapra van irányítva amely arról tájékoztat, hogy ez a leghosszabb domain név…

A káposzta biznisz betör az Internetre

Információink szerint a magyar felhasználók közül a leghosszabb domain név kezelője a budapesti Sound X Pro Kft. A vállalkozás néhány hónapja foglalta le a 47+3 karakteres elkelkaposztastalanithatatlansagoskodasaitokert.com webcímet. A domain névhez tartozó oldalon egy pislogó, bandzsító káposzta látható.

menu
menu