Hoppá, egy komoly domainipari felvásárlás!

Hoppá, egy komoly domainipari felvásárlás!

A csúcsszintű domainek felügyeletét végző vállalat 2,9 milliárd dollárért kelt el.

A .biz, a .us és a .co domaintér felügyeletét ellátó Neustar vezetősége elfogadta a cég felvásárlására tett ajánlatot: 2,9 milliárd dollárért cserél gazdát a vállalat, és kerül köztulajdonból magánkézbe.

A vállalat vezetése anonim szavazáson döntött úgy, hogy a Golden Gate Capital nevű, San Francisco-i befektetőcég 33,5 dolláros részvényenkénti ajánlatára igent mond. A bejelentést követően a felvásárlandó cég részvényei 20 százalékos növekedéssel zártak.

 

A Neustar az Ericsson tulajdonában lévő céggel szemben nemrég vesztett el egy kormányzati megrendelést, amely a bevételeinek felét hozta. Az 500 millió dolláros Number Portability Administration Center (NPAC) szerződés elvesztése, amelyet a vállalat már több mint egy évtizede folyamatosan a magáénak tudhatott jelentős csapás a cégre nézve.
A most ajánlatot tevő befektetőcég hagyományosan étteremláncok vásárlásába fekteti pénzét, illetve emellett számos, a dot.com válság alatt/után alulértékeltté vált vállalatba invesztált tőkét. Magánkézben levő szervezetként könnyebb lesz számára a Neustar kevésbé értékes részeinek leválasztása és értékesítése, vagy akár még jelentősebb átszervezése.
A megállapodás 2017 harmadik negyedévében zárul majd, és a részvényesek jóváhagyását is igényli a végleges értékesítés.

menu
menu