Hogyan befolyásolja a COVID-19 a 2021-es IT költségvetést?

Hogyan befolyásolja a COVID-19 a 2021-es IT költségvetést?

A COVID-19 továbbra is köztünk van és sok cég számára bizonytalanná tette a jövő évi költségvetés tervezését, a TechRepublic Premium egy friss kutatást készített ebben a témában.

A felmérés legfőbb témája az volt, hogy a koronavírus válság hogyan befolyásolja a jövő évi költségvetés tervezését, főként az informatikai költségek terén. Továbbá szó volt arról, hogy a járvány idején mik a legfontosabb költségvetési prioritások és hogyan tudják a cégek a saját ügyfeleiket segíteni.

A tavalyi évben a felmérésben szereplők 9%-a nem volt biztos az informatikai költségvetésében, ez a szám idén 20%-ra nőtt, egyértelműen látszik, hogy a COVID-19 bizonytalansága beépült a vállalati életbe.

Mire fognak költeni a cégek?

A válaszadók 26%-a többet fog költeni a távoli technológiákra, hogy az alkalmazottak megfelelően dolgozhassanak otthonról, 22%-uk a biztonságra fog többet költeni, ami az otthoni munkavégzés során még fontosabb szerepet játszik. Sok vállalat gondolkodik úgy, hogy a nagyobb informatikai projekteket elhalasztják, amíg nem lesz biztosabb a helyzet. Nagyon csekély százalék mondta azt, hogy vállalatuk informatikai prioritását a koronavírus nem érintette.

Ha részletesebben érdekli a TechRepublic Premium kutatása, akkor díj ellenében le is tudja tölteni: https://www.techrepublic.com/resource-library/whitepapers/2021-it-budget-research-report-covid-19-s-impact-on-projects-and-priorities/

Mit lehet tenni az év második felében?

Azt tanácsoljuk, hogy amelyik cég megteheti már most érdemes átgondolni és még jobban támogatni a távoli munkavégzést a megfelelő felhő- és biztonsági szolgáltatásokkal. Ezáltal megkönnyítve a jelenleg és akár újból otthonról dolgozó alkalmazottak munkáját.

menu
menu