Hirdetésmentes, ingyenes domain név

Hirdetésmentes, ingyenes domain név

Az ingyenes .tk domain kezelője, a Dot TK bemutatta a névtérhez tartozó szolgáltatásrendszer 3.0 változatát. A legfontosabb újdonság, hogy mostantól nem jelentetnek meg hirdetéseket a felhasználók oldalain.

A Dot TK vezető szerepet tölt be az ingyenes domain név szolgáltatásban. A szolgáltatás elindulása ó már hozzávetőleg 9,5 millió domaint jegyeztek be a .tk névtérben. A felhasználók gyakran a hosszú és bonyolult webcímek helyettesítésére választanak egy egyszerű .tk domaint. Ezt mindaddig meg is tarthatják, amíg minden 90 napban fel tudnak mutatni legalább 25 látogatót az oldalaikon.

Reklámok nélkül

„A világ számos országában elért sikerünk miatt szeretnénk valamit mi is adni a felhasználói közösségünknek” – mondta Joost Zuurbier, a Dot TK ügyvezetője. „A hirdetések nélküli ingyenes domainekkel szeretnénk elérni, hogy azok is igénybe vegyék a szolgáltatásainkat, akiket eddig visszatartottak a reklámok.”

Hálózatban

A cég szerint az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt a felhasználók aktivitása, mivel egy új eszköz segítségével hivatkozhatnak egymás oldalaira. A TiKinet egyszerű szöveges hivatkozások segítségével hálózatba kapcsolja össze a hasonló tartalmú .tk webhelyeket, s ennek köszönhetően nő az egyes oldalak látogatói száma. Az új szolgáltatáscsomagban a felhasználó eldöntheti, hogy él-e ezzel a lehetőséggel.

A nagyok nem

A Dot TK bevétele a fizetett domain bejegyzésekből és a hirdetésekből származik. „Nem félünk attól, hogy jelentősen csökkenni fog a reklámbevételünk. Bár lehetőséget adunk a hirdetések eltüntetésére, tudjuk, hogy nem mindenki fogja kikapcsolni őket” – magyarázta Zuurbier. „Továbbá néhány felhasználónk, akinek jelentős havi forgalmat mutat a webhelye, nem is kap lehetőséget a reklámok eltávolítására. Azonban nekik is módjuk lesz a reklámfelület csökkentésére.”

menu
menu