Hiánypótló mű a domain nevekről

Hiánypótló mű a domain nevekről

Az elmúlt napokban egy hiánypótló könyv jelent meg a szellemi alkotások védelméről. A szerző, Pintz György a domain nevek világának ismerője.

Még egyetlen alkalommal sem számolhattunk be domain nevekkel kapcsolatos nyomtatott formában megjelent, magyar nyelvű szakirodalom megjelenéséről. Az egyik internetes könyváruházat böngészve rátaláltam rá egy frissen megjelent kiadványra. Az Akadémiai Kiadó gondozásában, "Találd fel magad" címmel megjelent mű nem kizárólag a domain nevek világába enged betekintést. A könyv a szellemi alkotások védelmével kapcsolatos ismereteket gyűjtötte egy csokorba. A 258 oldalas kiadvány megfelelő szakmaisággal, de érthető nyelvezettel, esettanulmányokkal és példákkal vezeti végig az olvasót a szabadalmakkal, védjegyekkel, oltalmakkal, domain nevekkel kapcsolatos alapvető ismereteken.
A könyv egyik fejezete a webcímekkel kapcsolatos tudnivalókat dolgozza fel. A szerző – a domainekkel kapcsolatos jogi útvesztők ismerőjeként – a webcímek bejegyzésével és jogi hátterével kapcsolatos tunivalókra tér ki. A mű korszerűségét jól szemlélteti, hogy egy rövid szakaszon a hamarosan induló európai uniós (.eu) domain végződésre is kitér.
A kiadványt bátran ajánlom azoknak akik a szellemi alkotások védelméről szeretnének átfogó, de szakzsargontól mentes irodalomból tájékozódni.
A könyv az Akadémiai Kiadó internetes áruházában vásárolható meg. Az alkotás a könyvesboltokban 4400 Ft-os fogyasztói áron kerül forgalomba, a kiadó webáruházában azonban kedvezményes áron, 3520 Ft-ért beszerezhető.

menu
menu