Hatóság vizsgálja a konferencia megbetegedéseit

Hatóság vizsgálja a konferencia megbetegedéseit

A résztvevők megbetegedésére máig nem született megnyugtató magyarázat.

Mint ismeretes, a február elején Santa Monicában megtartott DOMAINfest résztvevői közül sokan megbetegedtek. A betegek hányingerre, légszomjra, torokszárazságra, heves tüsszögésre, hányásra panaszkodtak. A Los Angeles-i Megyei Közegészségügyi Intézet elkezdte a furcsa betegség kivizsgálását. A konferencia résztvevői a vizsgálat keretében egy kérdőív kitöltésével nyilatkozhattak arról, hogy tapasztalták-e a felsorolt tüneteket.

Az Oversee, az esemény szervezője a következő hivatalos nyilatkozatot adta ki az üggyel kapcsolatban:

A DomainSponsor, a DOMAINfest konferencia szervezője, valamint anyavállalata az Oversee.net értesült arról, hogy a rendezvény résztvevői közül sokan megbetegedtek.

Az üggyel kapcsolatban sokféle találgatás látott napvilágot, ám mindezidáig nem derült fény a valódi okokra. Mivel csak az egészségügyi hatóság képzett szakemberei képesek a betegség és forrásának azonosítására, fontos hogy ne szülessenek megalapozatlan spekulációk. Amennyiben bárki aggódik az egészségéért, keresse fel orvosát és tőle kérjen tanácsot.

A DOMAINfest konferencia résztvevőinek egészsége számunkra elsődleges fontosságú. Szerencsére a résztvevők többségénél nem jelentkeztek a betegség tünetei, akik pedig megbetegedtek, mostanra már meggyógyultak vagy gyógyulófélben vannak. Annak érdekében, hogy pontosan azonosítani lehessen az egészségügyi vészhelyzetet és hogy megakadályozható legyen annak továbbterjedése, kapcsolatba léptünk a Los Angeles-i Megyei Közegészségügyi Intézet munkatársaival. Kérésükre átadtuk nekik azoknak a helyszíneknek a listáját, ahol a rendezvény során nagyobb összejövetelek zajlottak a DOMAINfest, vagy mások szervezésében. Ezenkívül értesítettük a rendezvényen megjelent kereskedőket és szolgáltatókat az ügyről és arra bátorítottuk őket, hogy működjenek együtt a hatóságokkal és tegyék meg az általuk javasolt lépéseket.

Az egészségügyi hatóság kérésére az Oversee átadta a rendezvény összes résztvevőjének nevét és e-mail címét. Ezekre a címekre azóta minden bizonnyal megérkeztek a további információkat kérő kérdőívek. Fontos, hogy minden résztvevő kitöltse ezeket a kérdőíveket, függetlenül attól, hogy megbetegedtek-e vagy sem. Ezeknek az információknak a birtokában az egészségügyi hatóság képes lesz a lehetséges okok és források azonosítására. A megadott adatokhoz csak és kizárólag az egészségügyi hatóság alkalmazottai férhetnek hozzá, az Oversee vagy másik fél azokat nem láthatja.

Az Oversee továbbra is együttműködik a hatóságokkal, bár pontosan tudjuk, hogy az ügy jelenlegi szakaszában a munka legnagyobb részét a leghatékonyabban az egészségügyi szervezet tudja elvégezni. Helyzetünkből kifolyólag minden olyan fontos információt továbbítunk a résztvevők felé, amelyekről tudniuk kell.

A mostani DOMAINfest konferencia ezektől eltekintve rendkívül jól sikerült, mintegy 700 résztvevőjével ez volt az eddigi legnagyobb ilyen rendezvény. Sajnálatos, hogy az események beárnyékolták a konferencia pár – egyébként kellemes – napját. Örömmel hallottuk, hogy a betegek többsége már gyógyulófélben van, szeretettel várunk mindenkit a júniusban Barcelonában megtartandó következő konferenciánkra.

menu
menu