FTP bejelentkezés – biztonságipolitika-változás

FTP bejelentkezés – biztonságipolitika-változás

Fontos változás az FTP elérésekben

Tavaly szeptember óta a honlap tulajdonosoknak és szerver üzemeltetőknek jelentős kárt és bosszúságot okoztak az egyre jobban elterjedő ún. FTP jelszólopó vírusok. Korábbi hírünkben beszámoltunk arról, hogy a jelenség ellen az „FTP IP Korlátozás” bevezetésével vettük fel a küzdelmet, amely az Ügyfélkapun opcionálisan bekapcsolható bármely tárhelyre.

Mivel sok ügyfelünk nem vette figyelembe a korlátozás jelentőségét, ezért az ügyféladatok védelme érdekében a mai naptól szigorítottunk az FTP bejelentkezés politikáján.

Fontos, hogy a korlátozás kizárólag az FTP bejelentkezésre vonatkozik, a weboldal böngészőn keresztüli elérését, a megjelenítést nem befolyásolja.

Az új biztonsági politika elemei:

1.) Az Ügyfélkapun az „FTP IP Korlátozás” menüpont alatt mától nem csak IP cím, hanem hostnév vagy hostnév-tartomány is beállítható.

2.) Amennyiben eddig az Ügyfélkapu felületén nem állította be az FTP IP Korlátozást, úgy a mai naptól az Ön tárhelyén .hu tartomány korlátozást vezettünk be. Ez azt jelenti, hogy kizárólag .hu (reverse DNS) tartományból fogad bejelentkezést a tárhelyére az FTP.

3.) Ha ez a beállítás Önnek nem felel meg, például nem .hu tartományból internetezik, vagy szeretne szigorítani a beállításokon akkor ez a beállítás az Ügyfélkapun az „FTP IP Korlátozás” menüpont alatt törölhető, vagy megváltoztatható.

A fenti intézkedéseket az indokolja, hogy a jelszólopó vírus bejelentkezése a tárhelyre jelenleg többségében külföldi szerverekről történik. Ezzel az intézkedéssel az ilyen jellegű betörési kísérlet nagymértékben gátolható.

Gyakran ismételt kérdések

Mi a teendő, ha nem tudok FTP-vel bejelentkezni?
Jelentkezzen be az Ügyfélkapura és az „FTP IP Korlátozás” beállítás alatt módosítsa a biztonsági beállításokat az ott leírtaknak megfelelően, vagy törölje a jelenlegi „.hu” beállítást (csak saját felelősségre!)

Miért van egy .ftpaccess állomány a tárhelyemen?
Az .ftpaccess állományt a rendszerünk helyezi el automatikusan a tárhely gyökérkönyvtárában. Az állomány törölhető, de a rendszerünk automatikusan újra létrehozza. Amennyiben törli valamennyi „FTP IP Korlátozás” beállítást az ügyfélkapun az .ftpaccess állomány is törlődik a tárhelyről.

Mit kell ezzel a levéllel tennem?
Célszerű a levelet annak a munkatársnak, megbízottnak továbbítania, aki a honlapjának forráskódját készítette, karbantartja.

 

menu
menu