Félmillió .info már gazdára lelt

Félmillió .info már gazdára lelt

Az .info domain regisztrációját felügyelő cég, az Afilias ünnepélyesen bejelentette hogy az elmúlt három hónapban több, mint 500 000 .info domain név bejegyzésére került sor.

A nagyságrendet pontosabban értékelhetjük, ha összehasonlítjuk a más végű domainek darabszámával. Az első .com domain megjelenésétől öt esztendőnek kellett eltelnie, ahhoz, hogy félmillió .com végű név legyen használható az Interneten. Hazánkban az elmúlt 7 esztendőben összesen 65 000 .hu végű domain került kiosztásra.
Az igénylők köre nagyon széles. A gyermekruhákat áruló kis boltoktól a legnagyobb globális multinacionális vállalkozásokig szinte teljes az .info neveket bejegyeztetők köre – mondta Roland LaPlante az Afilias marketingfőnöke. Az .info végű nevekre közel 70 országból adtak le igényt. Az eddig bejegyzett nevek igénylőinek megosztása az alábbiak szerint alakul: Európába „került” a nevek fele, Észak-Amerikába a 40%-a, míg Ázsiába és Ausztráliába összesen 5%. További érdekesség, hogy az összes bejegyzett .info név 30%-a német céghez vagy magánszemélyhez kötődik.
Az elmúlt egy hónapban több .info név talált gazdára, mint amennyi az összes európai országban a nemzeti domainek alá összesen bejegyzésre került.

menu
menu