Facebook beszáll a kiskereskedelmi nyilvántartó piacra?

Facebook beszáll a kiskereskedelmi nyilvántartó piacra?

A cég egy októberi blogbejegyzésben tette közzé, hogy a Facebook Hosting Services szolgáltatásukat az elkövetkezendő hónapokban kívánják felfedni.

blogban úgy nyilatkoztak: hogy a következő hónapokban tervezik, hogy bővítik partnerségüket azokkal az üzleti megoldás szolgáltatókkal, akikkel az elmúlt években együtt dolgoztak. Ezenkívül új lehetőséget biztosítanak a vállalkozások számára a WhatsApp üzenetek kezelésére a Facebook által kínált tárhelyszolgáltatókon keresztül. Ennek a lehetőségnek a biztosítása megkönnyíti a kis- és középvállalkozások számára az indulást, a termékek eladását,  a készletek naprakészen tartását és az üzeneteket is – bárhol is legyenek.

Igaz, itt nincs szó domainekről, de a domain szolgáltatások általában együttjárnak a különböző tárhely szolgáltatásokkal. A nagy regisztrátorokat ez aggaszthatja, hiszen nekik ezekből a szolgáltatásokból származik bevételük.

Sok kis- és mikrovállalkozás Facebook URL-jeit már a domain nevek érvényes alternatívájának tartják, ezért a Facebook szándéka még nagy kérdőjel a domainnekkel kapcsolatban. A cégnek legalább két ICANN által akkreditált regisztrátora van, de ők nem adnak el domaineket harmadik félnek. A RegistrarSafe a regisztrátora a facebook.com és az instagram.com domain neveknek is.

Kíváncsian várjuk, hogy ezzel kapcsolatban milyen új hírek érkeznek és vajon tényleg kiterjeszti-e a Facebook a tevékenységét erre a területre is.

Forrás: http://domainincite.com/26002-facebook-to-enter-the-retail-registrar-business

menu
menu