Európa megújult, Magyarország töretlenül tartja magát

Európa megújult, Magyarország töretlenül tartja magát

Az .info és az .eu nyilvnátartója bemutatta új honlapját.

Több domain tartományt is felügyelő szervezet az elmúlt napokban új arculattal jelent meg.  

 .info az informális oldal

Az .info neveket felügyelő Afilias Inc. a www.info címen található központi nyilvántartó oldalát a design-beli váltáson kívül struktúrájában is változtatta. Az eddigi elhanyagolt oldal helyett a látogatók egy friss híreket is közlő információs portált találnak. Az oldal saját forrásból származó információk tekintetében várhatóan nem lesz gazdagabb a jövőben sem az eddig megszokottnál, azonban az RSS technológiának köszönhetően az .info világáról szóló híreket csokorba gyűjtik az érdeklődők számára.

.eu a közösségi érzésre hajt

A megújulás elérte az .eu tartományt kezelő szervezet központi holnapját, az eurid.eu-t is. A brüsszeli szervezet oldala tartalmában szinte semmi újat nem ad, azonban az eddigi design-t felváltotta egy emberközpontú arculat. A látogatók a múltban fő arculati elemként európai épületeket találtak. A Eiffel-tornyot és a Big Ben-t most felváltották pozitív életérzést sugalló európai fiúk, lányok, hölgyek és urak fényképei. A ráncfelvarrás a domaintér logoját is érintette. Az eddigi két színből álló logot felváltotta egy, az Európai Unió szineihez igazodó kék embléma.

A .hu háza táján nyugalom van

A világ minden táján a domain tartományokat kezelő szervezetek igyekeznek megújulni annak érdekében, hogy az általuk felügyelt névtérről minél szélesebb információt adhassanak a nyilvánosság számára. A honlapok múltbéli tartalmát és kinézetét tároló WayBack Machine tanúbizonyságot ad arról, hogy a .hu névtér nyilvántartója utoljára közel 6 éve változtatott a .hu névtér központi oldalaként nyilvántartott domain.hu internetes kikötőn.

menu
menu