ELKURTUK.hu: ádáz harc az Interneten is…

ELKURTUK.hu: ádáz harc az Interneten is…

Az elkurtuk.hu domainre fél órán belül 3 regisztrátor nyújtott be delegálási igényt.

A domain bejegyzésekben szinte napra pontosan nyomon lehet követni az aktuálpolitika eseményeit. A budapesti villamosok bizonytalan működésének idején jegyezte be egy magánszemély a combino.hu-t, az Anettka nevével fémjelzett Anettka Párt politikai tömörülés létrehozására irányuló hírek megjelenése idején foglalta le egy betéti társaság az anettkapart.hu címet.
A tegnapi napon nyilvánosságra került, Gyurcsány Ferenc által a MSZP frakció előtt tartott balatonőszödi beszéd kapcsán is néhány domain bejegyzését kezdeményezték. A beszédből több helyen is idézett "elkúrtuk" szót a mai napon három magánszemély is kérte bejegyeztetni a .hu domaintérben. Az elkurtuk.hu címet Stekkelpak Zoltán 15 óra 23 perckor, Tóth Imre 15 óra 43 perckor, László Gábor regisztrátora 16 óra után 3 perccel kérte a domain delegálását.
A leggyorsabb igénylő más politikai töltetű domain név kezelője is: a legutóbbi Gyurcsány-Orbán vita előtt foglalta le a gyurcsanyvagyorban.hu és orbanvagygyurcsany.hu címeket is. Az elkurtatok.hu domain névre Tóth Imre nyújtott be delegálási kérelmet regisztrátoránál.

Nemzetközi tartományokban is foglaltak

Az elkurtuk.hu domain regisztrációkat megelőzve az .eu-s elkurtuk.eu cím lefoglalására vonatkozóan Szukacs István a hétfői napon 13 óra 34 perckor intézkedett. A címen egy vörös könnyeit hullajtó hölgy képével találja szembe magát az látogató.
A nemzetközi domain tartományokban is több olyan webcímet foglaltak le a mai napon, amely a hétvégén kirobbant politikai botránnyal hozható összefüggésbe.
Az elkurtuk.com webcímet, egy veszprémi személy, Kiss Zoltán foglalta le. A domainhez tartozó oldalon a miniszterelnök képével díszített "HAMAROSAN" feliratot találunk.
Az elkurtuk.info domaint álnéven foglalta le a domain kezelője, aki a domain nyilvántartás szerint "A Télapó". Az utóbbi internetes azonosítót beírva a Magyar Szocialista Párt honlapja jelenik meg.

Nem biztos, hogy be lesz jegyezve

Azonban a beadott kérelmek ellenére a webcím nem biztos, hogy használatba lesz adva, mert a .hu domaintér nyilvántartójának, az Internet Szolgáltatók Tanácsának lehetősége van a Regisztrációs Szabályzatra hivatkozva elutasítani a domain név delegálását. Az elutasítás alapja a Szabályzat 2.2.2 pontja lehet, mely szerint a "Nem választható és használható olyan domain név, amely jelentéstartalmára nézve és/vagy használatára nézve gyaníthatóan megbotránkozást keltő".

menu
menu