Elkelt a világ legnagyobb regisztrátora

Elkelt a világ legnagyobb regisztrátora

Bombaként robbant a hír, mely szerint a VeriSign értékesíti a tulajdonában lévõ piacvezetõ regisztrátorcéget a Network Solutions-t. A befektetõ a részvények 85%-ért 100 millió dollárt fizet.

VeriSign Inc. pénteken bejelentette, hogy az év végén értékesíti a tulajdonában lévõ Network Solutionst (NS). A cég a világ legnagyobb regisztároraként közel 600 alkalmazottat foglalkoztat és a bejegyzett webcímek vonatkozásában nagyságrendekkel elõzi meg a versenytársait.
A vevõ a Pivotal Private Equity nevû 2002-ben alapított phoenix-i ingatlan-befektetési társaság. A cég az idén felvásárolta a Pacific Crossing Ltd.-et is, amely az Egyesült Államok és Japán között kiépített optikai kábel felügyeletét látja el. A Network Solutions 85%-tól válik meg a VeriSign közel 100 millió dollárért, a maradék 15%-os részesedésétõl stratégiai okok miatt nem kíván megválni a cégóriás.
A NS korábbi csúcsvezetõje, James P. Rutt a szaksajtónak több ízben azt nyilatkozta, hogy a vételárat alacsonynak tekinti.
J. Jahm Najafi, a Pivotal Private Equity elsõ embere úgy látja, hogy a webcímek bejegyzése iránti igény a jövõben csak fokozódik. Kiemelt célként jelölte meg a kis- és középvállalkozások irányába történõ nyitás szükségességét.
A szakértõk szerint a tranzakciónak nem lesz kihatása a domain regisztrációs árakra vonatkozóan, viszont várhatóan a NS szolgáltatás-fejlesztésének lendületet ad az új tulajdonos megjelenése.

menu
menu