Élet került a .hu domain regisztrációkba?

Élet került a .hu domain regisztrációkba?

A domain.hu design váltása új fiatalos lendületet sugároz...

A hétfői napon a hazai domain regisztrációs rendszerhez kapcsolódó hivatalos honlap, a domain.hu megújult design-nal jelent meg.

Az internetes tartalmat archiváló időgép adatai szerint utoljára 2002-ben történt változás a hazai domain regisztrációs rendszer információs oldalán.

Előnyére vált a változás

A domain.hu grafikusa – a webes megújulásoknál ritkán alkalmazott módszerhez nyúlt: az addig alkalmazott szürke-acélkék színvilággal szakítva harsány a zöld és a türkizbe hajló kék színeket részesítette előnyben. A színválasztás nehezen érthető, hiszen a domain.hu hivatalos logója narancssárga fekete, míg a magyar nemzeti színek a piros, a fehér,és a zöld.  Egy levelezőlista mutatott rá arra, hogy a domain.hu oldal megfrissülő grafikája emlékeztet az egyik hazai webfejlesztő cég, az fps webügynökség korábban használt design-jára. Mindkét tervező a színes szalagok szimbólumát használta grafikai elemként. Szinte biztos, hogy nem az webfejlesztő cég arculata ihlette a tervezőt, a hasonlóság sokkal inkább arra világít rá, hogy nehéz igazán eredetit és újat alkotni a webes grafikával foglalkozó tervezőknek. Az oldal összességében üde, friss és fiatalosan “bevállalós”. 


Tartalmi helybenjárás…

A domain.hu tartalmában azonban minimális változásokon ment keresztül. Sajnos a honlap angol nyelvű tükör változata a korábbi design-t követi, annak megújulása a jövőben várható. Az új arculat megjelenésével egyidejűleg a hazai domain regisztrációs rendszert üzemeltető szervezet, az ISZT Egyesület és a Hálózati Koordinációs Központ (nic.hu) is felfrissült, ahol szintén csak a kinézet változott a tartalom változatlan.

 

articles/15/1430/1_original.jpg
Az fps.hu 2006-tól 2009 tavaszáig használt design-ja

 

articles/15/1430/2_original.jpg

 A domain.hu friss design-ja.

 

 

 

menu
menu