Elárverezik a 35 legértékesebb .me domainnevet

Elárverezik a 35 legértékesebb .me domainnevet

Az árverés szervezői bíznak a teljes sikerben.

Az .ME Registry (az .me domain kezelője) a Sedo vállalattal karöltve 2009. március 2-án jelentette be, hogy árverésre bocsátja a 35 legértékesebbnek ítélt .me végződésű domainnevet. Az online aukció 2009. március 26-án veszi kezdetét. Az árverés lezárására 2009. április 2-án kerül sor. A domainnevek mindegyike két fontos tulajdonsággal bír: egyrészt a nevek stílusosak és nagyon könnyen megjegyezhetőek, másrészt kiválóan alkalmasak reklámcélokra.

Az árverésre bocsátott .me domainek listája a következő:

Add.ME
Bet.ME
Book.ME
Clean.ME
Compare.ME
Discount.ME
Dodaj.ME
Download.ME
Drink.ME
Employ.ME
Film.ME
Join.ME
Locate.ME
Manage.ME
Market.ME
Message.ME
Order.ME
Pay.ME
Pick.ME
Power.ME
Print.ME
Promote.ME
Remember.ME
Reward.ME
Ring.ME
Rock.ME
Sell.ME
Support.ME
Tell.ME
Test.ME
Kupi.ME
Uporedi.ME
Zapamti.ME
Zaposli.ME
Izaberi.ME

“Azért esett a választásunk a Sedo vállalatra, mivel piacvezetőként komoly tapasztalatra tettek szert a domainnevek kereskedésének piacán.” – mondta Predrag Lesic. az .ME Registry vezetője. „A Sedo mellett szól az a tény is, hogy szolgáltatásait több mint 21 nyelven kínálja, így lehetőségünk nyílik nem angol nyelvű domainneveket is árverésre bocsátani, az első körben 6 ilyen domainről beszélhetünk.”


A SEDO-ról röviden

A Sedo a Search Engine for Domain Offers (kb. ”eladó domainnevek keresője”) kifejezés rövidítése. A Sedo a domainnevek online kereskedésének vezető vállalata. A vállalat székhelye a németországi Kölnben található, emellett irodákkal rendelkezik Londonban és az Egyesült Államokban, a massachusettes állambeli Cambridge-ben is. A vállalat kezeli a világ legnagyobb adatbázisát, mely az eladó domainneveket gyűjti össze. A szám jelenleg eléri a mintegy 15 millió domainnevet. A Sedo üzleti modelljének sikerességét bizonyítja, hogy a regisztrált domainszakemberekből álló taglétszáma eléri a 800 ezer főt.

Az .me tartomány a közelmúltban lépte át a mérföldkőnek számító 200 ezredik regisztrált domainnevet. A tartománynak ezt a számot mindössze hét hónappal az általános felhasználók számára is elérhető, valósidejű regisztrációk bevezetése után sikerült elérnie és egyértelműen jelzi az .me sikerét.


Az .ME Registry

Az .ME Az .ME Registry a montenegrói kormány megbízásából üzemelteti az új .me végződést. Az .ME Registry partnerei között találhatjuk a ME-net, a GoDaddy.com és az Afilias Limited vállalatokat. Az ME-net Montenegróban található, igazgatói a helyi ICT szektor vezető szakemberei, nevükhöz fűződik a legnagyobb montenegrói internetszolgáltató privatizációja. A GoDaddy.com a Netcraft Ltd. szerint a világ legnagyobb domainregisztrátora, székhelye az Egyesült Államokban található. Az Afilias Limited egy írországi székhellyel rendelkező vállalat, mely vezető szerepet tölt be a regisztrátori szolgáltatásokat kínáló vállalatok között. A vállalat több mint 14 millió domainnévvel rendelkezik.

menu
menu