Egymilliós adomány a .hu domaintér nyilvántartójától

Egymilliós adomány a .hu domaintér nyilvántartójától

A hazai domain regisztrátorok közössége által életre hívott karitatív akcióhoz csatlakozott a .hu domaintér nyilvántartását végző ISZT Nonprofit Kft. is.

A hazai domain regisztrátorok közössége által életre hívott jótékonyságai akció az árvíz sújtotta Felsőzsolca óvodájának támogatását tűzte ki céljául. A felajánlók a június 15 és július 15 között megrendelt új regisztrációk árából domainenként 200 Ft támogatást nyújtanak az Óvoda alapítványa részére.
„A .hu domainek nyilvántartását végző ISZT Nonprofit Kft. is hozzájárul a domain regisztrációban részt vevő cégek árvízkárosultakat segítő kezdeményezéséhez olyan módon, hogy 1 millió forint támogatást ad a felsőzsolcai 2. sz. óvoda felújítására.” – áll a szervezet közleményében.

Az Óvoda udvarán vannak a legnagyobb gondok

A kezdeményezéssel támogatott óvoda udvarán közel egy hétig állt a víz. Van olyan rész az intézmény területén, amit egy méter víz borított. A szennyezett víz kórokozókat hozott a gyerekek által használt udvarra, homokozóba. „Az ANTSZ vizsgálatai folyamatban vannak. Bízunk benne, hogy egy kisebb költséggel járó  fertőtlenítéssel megelőzhetőek a problémák és nem kell a talajt teljesen cserélnünk. A kültéri játékaink felújításra és cserére szorulnak. Minden fillérnek örülünk és  köszönttel tartozunk érte támogatóinknak!” – mondta lapunknak Drozsnyik Jánosné, az óvoda igazgatója.

Csatlakozókat várnak

Az akció kezdeményezői a 200.hu oldalon várják a domain regisztrációval foglalkozó cégek csatlakozását az akciójukhoz. Eddig közel 20 domain név szolgáltatásban érdekelt cég jelezte csatlakozási szándékát. Ezek közül egy szlovákiai szolgáltató kapcsolódott a karitatív felajánláshoz.

menu
menu