Egymilliárdból egy domainre sem futott?

Egymilliárdból egy domainre sem futott?

.

A legtöbb magyar sajtóorgánum beszámolt arról a szerzõdésrõl, melyet a Miniszterelnöki Hivatal kötött a Magyar Építõipar Kht-val. A közhasznú társaság még a polgári kormány idején, országgyûlési választások elsõ fordulójának környékén kapott megbízást egy olyan informatikai rendszer és internetes portál létrehozására, mely a hazai építõ ágazat versenyképességének megtartását szolgálta volna. A MEH egymilliárd forintot – a bevett gyakorlattól gyakorlattól eltérõen – elõre utalt át a projekt létrehozására. A MEH új vezetése vizsgálatot rendelt el az ügyben és sajtótájékoztatón jelentették be, szerzõdésben foglaltak teljesítése egyelõre nem történt meg.
A portált a szerzõdés szerint a magyarepitoipar.hu cimen kellett volna bejegyezni. A címet is "elfelejtette" a kivitelezõ KHT lefoglalni.
Azonban egy magánszemély és egy internettel foglalkozó vállalkozás sem gondolkodott sokat az ügyön és a botrány kirobbanásának napján megigényelték a nevet és szeptember 10-tõl már a kéthetes várólista szerint már két várományosa is van a névnek.
A KHT-nek , mint prioritással rendelkezõnek még néhány napig lehetõsége van a nevet megszerezni, azonban a Pató Pál nyugalmú társaság bizonyára ezt sem fogja elkapkodni.

menu
menu