Egy jegesmaci domain az eBay árverésén

Egy jegesmaci domain az eBay árverésén

A médiasztár belrlini jegesmedve legismertebb közösségi portálja kalapács alatt.

A youknut.com és youknut.de, amely a német gyerekek és állatszeretők egy közkedvelt helye, és ahol Knut-nak, a kis médiasztár jegesmacinak küldhetnek üzenetet a látogatók, kalapács alá került az eBay aukciós portálon. Az árverés indulóösszege 100.000 Euro, a végső összeg 50%-át a fehér macinak otthont adó, Berlini Állatkert számára ajánlották fel a domain tulajdonosai. Annak érdekében és védelmében, hogy a megtévesztő, rosszindulatú licitálókat kiszűrjék, az komoly szándékú vevőknek regisztrálniuk kell első lépésként magukat egy faxon, és tényleges licitet csak ezután tehetnek.

Fejleszteni és jótékonykodni

„Szeretnénk a weboldalt professzionális kezekbe helyezni, mert a továbbfejlesztés a saját belső kapacitásunkkal már nem teljesen megoldható”- mondta Oliver Weiss, a weboldal három alapító tagjainak egyike.

„A domain eladásából fakadó összeg egy részét a Berlini Állatkertnek szeretnénk adományozni, és ezzel a Knut védelmezői nevében szeretnénk az állatkertet financiálisan segíteni”- egészítette ki Sascha Stolzenburg, aki két másik barátjával megszállottságból szerkesztgette eddig a domain alatt található oldalt.

Milliókat ejtett rabul

A német „Knut mánia” néhány hónapja indult viharos gyorsasággal, és a domain is pár hét leforgása után több százezer embert ejtett rabul. A Knut fanklub tagjai – valamint még kritikusai is – főként Németországban, de annak határain túl is videoklippeket, képeket, történeteket és dalokat cserélgetnek egymás közt a kis jegesmaci főszereplésével.

A kalapács alá került oldal népszerűségét jól tükrözik a látogatottsági adatok: március végétől számítva összesen körülbelül 150.000-en szóltak hozzá az oldal fórumában Knut mindennapjaihoz, és összesen 550.000 látogató fordult meg az oldalon, ugyanezen időintervallumban. A Google találatai között már 25.000 találat jön elő a youknut fogalom beírtán. Rengeteg külső blog, portál és fórum létezik az oldallal kapcsolatban, de az utóbbi időben nemcsak a német, de a világsajtóban is egyre több hírt hallhatunk a „Knut-közösségről”, ahogy ők magukat nevezik.

menu
menu