Domain regisztrációban a férfiak a dominánsak

Domain regisztrációban a férfiak a dominánsak

Augusztus 19-én a Holland névtér ünnepelt, most a csehek jelentettek kerek évfordulót.

A CZ.NIC Association, a .CZ domainek kezelésével megbízott szervezet bejelentette, hogy a 700 000 .CZ domaint 2010. augusztus 4-én nyilvántartásba vették. A válság domainiparból való kivonulására utal, hogy az utolsó 100 ezer regisztráció az elmúlt tíz hónap alatt történt.

Férfiak-nők: 87-13

A névtér alá történő regisztrációk száma továbbra is mintegy átlagosan 10 ezerrel nő havonta. Érdekes statisztikai adat, hogy a .CZ domain tulajdonosok 87 százaléka férfi, valamint a magánszemélyek és cégek közti megoszlás rendkívül kiegyensúlyozott, mivel az üzleti célra történő regisztrációk száma az összes .CZ domain 52 százalékát teszi ki. Az átlagos .CZ domain 8 karakter hosszúságú.

„A 2006-os év elejétől kezdve 2007. októberéig – amikor is átváltottunk az új FRED regisztrációs rendszerre – a havonta nyilvántartásba vett regisztrációk száma mintegy 5 ezerre volt tehető. 2007. októberétől kezdve ez a szám megduplázódott. Nem tartom valószínűnek, hogy ez az elmúlt 3 év során tapasztalt trend hirtelen megváltozna az elkövetkezendő hónapokban.” – mondta el Ondřej Filip, a CZ.NIC Association vezérigazgatója.

A 600 ezredik regisztráció óta a DNSSEC biztonsági rendszert használó domain nevek száma jelentősen megnőtt. Köszönhetően a két legnagyobb regisztrátor kezdeményezésének, mára már több mint 100 ezer .CZ domain képes ellenállni a DNS támadásoknak, melyeknek legtöbbször az a célja, hogy meghamisítsák weboldalak tartalmát, vagy személyes felhasználói adatokat tulajdonítsanak el, melyek különféle online szolgáltatások igénybevételéhez szükségesek.

menu
menu