Domain konferencia beszámló I.

Domain konferencia beszámló I.

Az októberben tartott T.R.A.F.F.I.C. East 2005. domain konferencia eseményeit Ron Jackson, a Domain Name Journal újságírójának beszámolójából ismerhetjük meg.

Néhány héttel a floridai T.R.A.F.F.I.C. East 2005 konferencia megnyitója előtt mondtam az egyik szervezőnek, Rick Schwartznak, hogy az előző évi, debütáló rendezvény által felállított magas mérce lesz a legnagyobb nehézség, amivel majd szembe kell néznie. Az akkori 125 résztvevő egyhangúlag dicsérte a szervezést. A mostani, október 18. és 22. között tartott előadás sorozatra már több mint háromszázan jelentkeztek. A zökkenőmentes lebonyolításhoz így teljesen új forgatókönyvre volt szükség. Ráadásul tavaly személyesen elbeszélgethettünk a domain ipar vezető szereplőivel, most viszont nem lehettünk biztosak abban sem, hogy az összejövetel megőrzi majd azt a bensőséges hangulatot, ami miatt a találkozás már elsőre is ilyen jól sikerült.
Nos, az ítélet megszületett: Schwartz, és a másik szervező, Howard Neu olyan élményt nyújtott, ami – akárhogy is nézzük – meghaladta 2004-et, és mint tavaly, bizonyos, hogy minden egyes résztvevő büszke rá, hogy ott lehetett. Azonban van egy problémám. A dicsérő jelzők hamar értéküket vesztik, ha minduntalan ismételgetik őket. No, most akkor hogyan számoljak be valamiről, ami fölülmúlta a korábban tökéletesnek leírtat?
Nem vagyok egész biztos benne, hogy ez egyáltalán lehetséges. Azt hiszem a legjobb lesz, ha visszaforgatjuk az idő kerekét, s meghívom Önt, hogy vegyen részt a konferencián velem együtt. Kihallgathatja majd néhány beszélgetésemet és találkozhat sok olyan személlyel, akikkel a jószerencse összehozott.

Október 18. kedd

Kezdjük október 18-án, kedden. Még otthon vagyok, Tampában (kb. 5 órányi autóútra Delray Beach-től, a konferencia helyszínétől) mikor a kiállítók elkezdik 10 óra körül felállítani pavilonjaikat. Úgy voltam vele, egy óra múlva már úton leszek, de délben még mindig otthon szöszmötöltem, miközben a regisztráció megkezdődött Delray Beach-en, a Marriott hotelben.
Végül aztán kicsivel délután egy óra után végre elindultam a Ferrarimmal… – ha egész őszinte akarok lenni, el kell árulnom, hogy a Ferrari csak a nővérem Hyundai-ának slusszkulcsát díszíti, de hát álmodozni csak szabad! Főleg ha egy olyan helyre igyekszem, ahol több multimilliomos is megjelenik majd! Most mindenesetre épp abban reménykedem, hogy még az ötórai megnyitó koktélparti vége előtt odaérek.
Valamivel fél hét után érkezem meg a hotelbe. Bejelentkezem (szandálban, rövidnadrágban és Hawaii mintás ingben, ahogy a vezetéshez öltöztem) és reménykedem, hogy észrevétlenül át tudok surranni az előtéren egészen a szobámig, ahol aztán illő öltözéket vehetek. No de sejthettem volna! Alig lépek párat, mikor Howard Neu hihetetlenül életteli felesége, Barbara felbukkan egy oszlop mögül, és azon nyomban lefényképez. Biztos vagyok benne, hogy Barbara valójában hármas iker. Míg nekem beletellt néhány napomba, míg rátaláltam azokra, akiket kerestem, addig Barbara, úgy tűnt, mindenhol ott van egyszerre. Segít a bejelentkezésnél, üdvözli a vendégeket az étkezőben, és kérdésekre válaszol az előtérben. Alina Rusu ugyanilyen aktív volt, és sokat köszönhetünk neki azért, hogy az ott töltött öt nap idejére a Marriott valódi otthonunkká vált.
Egy gyors ruhacsere után visszatértem a zsúfolt koktélpartira, ami jó két órával a kezdetek után még mindig elektromossággal telten bizsergett. Sok ismerős arcot láttam a társaságban és eldiskuráltam Howard Hoffman-nal (PPCIncome.com), Monte Chan-nal (Moniker.com), Marcia Lynn Walker-rel és férjével Warren-nel (MyrtleBeachInc.com) és másokkal is.
Ugyancsak összefutottam az Afternic.com meghatározó hármasával, Roger Collins-szal, Michael Collins-szal és Bill Kerr-rel, akikkel elugrottunk egy helyi étterembe. Meséltek a „parkoló programjuk” néhány érdekes új fejlesztéséről; és ez a beszélgetés előrevetített valami olyasmit, amit aztán többször is tapasztaltam a hét folyamán. Majd’ minden társaság kijött vagy tervezett kijönni valami újítással, ami előnyöket nyújt a domain tulajdonosoknak és az iparágnak is. A hét folyamán erre több példát is látunk majd.
Mire visszaértünk a Marriottba, a társaság már kisebb csoportokra bomlott, amik aztán éjszakába nyúlóan folytatták a beszélgetést. Én a szobámba mentem, hogy még egy kicsit készüljek a konferencia első tejes napjára.

folytatjás >>

menu
menu