Domain értékesítés a hurrikán áldozatainak javára

Domain értékesítés a hurrikán áldozatainak javára

Igazán értékes domain név nem túl sok akad. Ezért különösen jelentős esemény, ha nem üzleti, hanem jótékonysági céllal értékesítik valamelyiket.

A domain nevek „aranylázának” idején, mikor a dot-com világ viharos sebességgel vette át az üzleti élet irányítását, alig volt néhány domain név – s tulajdonképpen ma aincs túl sok –, ami igazán jelentős összeget ért. A legjobb, legkeresettebb neveket gyorsan megkaparintották a szemfüles befektetők. Használták, vagy nagy haszonnal értékesítették őket az üzleti életben azoknak, akiknek meg sem kottyan egy szép kis summát kifizetni értük. A legtöbbjüket egy pillanat alatt adták el dollármilliókért. Csak a példa kedvéért: a Loans.com 3 millió dollárért kelt el (a „loans” jelentése „kölcsönök”). Tulajdonosának azóta több millió dolláros hasznot hozott, vagyis a befektetés már sokszorosan megtérült. Miért? Mert ezt az egy egyszerű szót, „kölcsön”, bárki könnyen megjegyzi.
A LoansLoans.com, amit a második legjobb, legkönnyebben megjegyezhető névnek tartanak a kölcsönök, bankok, jelzálogok világában, jelenleg az Ebay árverésén emelkedik egyre magasabb értékre. A kifejező „dupla név” forma már számos cégnek jól bevált marketingmunkájában. Gondoljunk csak a Cartoon Network tv-csatorna „Cartoons Cartoons” mottójára, a Las Vegasban működő „Circus Circus” hotel és kaszinó épületre, a Mazda népszerű „Zoom Zomm” (magyarul „brümm brümm”) szlogenjére, vagy a jól ismert „Johnson & Johnson” termékekre. Valamennyi sikeres, jól ismert márkanév és számos hasonló akad még.
A LoansLoans.com értékét, a .net és .org verzióval együtt, korábban egymillió dollárra becsülték. Az elnevezés-csomag birtokosa a fejlődés érdekében úgy döntött, aktív marketing tevékenységbe kezd, hogy közvetlen versenyre kelhessen az Internet legismertebb hitelező cégeivel, például a LendingTree-vel és az eLoan-nal. A LoansLoans rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal, amikre a nagy hitelezők vágynak, s alkalmas arra, hogy az Interneten megfelelő módon képviselje őket.
Hétfőn ez a keresett domain név csomag gazdát cserélt. Az új tulajdonos ugyancsak el kívánja adni őket, hogy segíthesse a Katrina hurrikán áldozatit életük újrakezdésében. A befolyt összegből a Vöröskeresztet támogatják.

menu
menu